Günsan, şalt ve İngiliz tipi ekipmanlarla BS ürün yelpazemizi zenginleştirmekle birlikte, elektrik bandı, kablo bağı gibi elektrikçi kanalına yönelik sarf ürünleri bu sene başında ürün gamına ekledi. 2021 yılının ikinci yarısında ise son kullanıcıların ve elektrikçilerin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünlerinin de lansmanını gerçekleştirecek. Geliştirdikleri yeni ürünlerle ilgili bilgi veren Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, aynı zamanda dijitalleşmeye yönelik attıkları önemli çalışmaları da anlattı.  

Günsan Elektrik olarak 2021 yılıyla ilgili iş gündemi ve hedefleri hakkında bilgi verebilir misiniz? 

2021’in odaklandığımız stratejilerin sonuçlarını daha da net göreceğimiz bir yıl olacağına inanıyoruz. Bu yılı da çift haneli büyüme ile tamamlamayı ve net bir şekilde Pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Pazar dinamiklerine ve dünyadaki gelişmelere bağlı olarak dijital kanallarımızı yapılandırmaya devam ediyoruz. E-ticaret kanallarında ve dijital mecralarda çok daha güçlü bir şekilde varlığımızı sürdüreceğiz. Ayrıca dijital çözümlerle inovatif yenilikler sunacağız. Değişen tüketici beklentileri ve satın alma alışkanlıkları çerçevesinde ürün gamımızda önemli yeniliklere imza atacağız. Bu yıl özellikle de ihracat kanalını büyütecek yatırımları gündemimize aldık. Ortadoğu, Afrika, CIS ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerdeki ihracat ağımızı büyütecek adımlar atacağız. Proje kanalı tarafında ise hastane ve toplu konutların yanı sıra hedef projeler odak noktalarımız arasında yer alıyor. 

Hizmet verdiğiniz sektörde son dönemde tasarım konusu oldukça sık konuşuluyor. Anahtar, priz gibi ürünlerin tasarımıyla ilgili nasıl çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz? 

Saha dinamikleri ve küresel parametreleri merkeze alan Ar-Ge destekli yeni teknoloji ve trendlerden oluşan 17 bin parçalık ürün gamımız mevcut. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli argümanımız hedef odaklı stratejik adımlarımız, dijital sistemlere entegre olabilen yapımız ve sektöre kazandırdığımız inovatif bakış açısı. Dinamik mekanizmamız sayesinde farklı yaşam alanlarına yönelik, herkes için kullanımı kolay, güvenli ve estetik ürünlerimizle farklı kullanım ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Pazarda fark yaratan kişileştirilebilir ve özgün ürünler üretiyoruz. Aynı zamanda birçok projeye çözüm ortaklığı yapıyor, prestijli yapılara ürünlerimizle değer katıyoruz.

Koronavirüs salgınıyla birlikte daha sık konuşulan dijitalleşme konusuyla ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyim? 

2021, dijitalleşmeye odaklandığımız bir yıl olmaya devam ediyor. Dünyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak dijitalleşme bir tercih olmaktan çıktı ve zorunlu bir konu olarak tüm sistemleri domine etmeye başladı. Dijital çözümleri iş süreçlerine dahil eden firmalar, geçtiğimiz yıl üretim kapasitelerinden bir şey kaybetmeden dijitalleşmenin hızlı yükselişine bağlı olarak e-ticaret kanallarında satış rekorları kırdı. İnsanların satın alma alışkanlıkları da bu dönüşümün bir parçası olarak evrildi ve online alışverişe soğuk bakan X kuşağı bile bu süreçte e-ticarete yöneldi. Daha az kaynak ile daha çok verim elde etmek ancak sürece entegre edilmiş dijital ve inovatif çözümlerle mümkün. Ülkemizde bu konuda yatırımlar yapıldığını, Ar-Ge merkezleri, inovasyon ekiplerinin kurulduğunu, yer ve zaman fark etmeksizin dünyanın her yerinden çalışmaların sürdürülmesini sağlayan dijital kanalların öneminin anlaşıldığını görmekteyiz. 

Dijitalleşme çalışmaları kapsamında online satış kanallarına yönelik hedef ve projelerinizden bahsedebilir misiniz? 

Günsan olarak dünyanın yaşadığı teknolojik kabuk değişiminin farkındayız ve bu değişimin izini süren stratejik bir yol haritası izliyoruz. Çalışmalarımızın temelinde; hayata değer katan, üretimi ve verimi destekleyen ve rekabette fark yaratan yenilikler yer alıyor. Bu sürede sektöre kazandırdığımız yeniliklerden biri de dijital platformumuz GEP (Günsan Elektrikçi Platformu) CLUB. Modern bir ödüllendirme platformu olan GEP CLUB ile elektrikçilerle olan etkileşimi arttırdık. Çevik ve hızlı yapımız ile iş süreçlerinde uyguladığımız etkili stratejilerle rakiplerimizden pazar payı aldık. Dijitalleşmenin olanaklarından hep beraber faydalanabileceğimiz GEP CLUB ile iş ortaklarımıza hem online hem de offline dokunmak, aramızdaki iş birliğini artırmak ve bu sinerji ile endüstriyi bir adım öteye taşıyacak birçok ilke imza atmak istiyoruz. 
Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün bir temsilcisi olarak sektöre ilkleri kazandıran yaklaşımımızla birçok alanda öncü bir rol üstleniyoruz. Sadece nihai tüketiciye değil aynı zamanda sektör oyuncuları, elektrikçiler ve iş ortaklarımızı buluşturacak dijital yatırımlara imza atıyoruz. 2020 yılında hayata geçirdiğimiz online platform GEP CLUB ile sektör profesyonelleri arasındaki diyaloğu güçlü ve sürekli kılmayı hedefliyoruz.  Omni Channel Marketing yaklaşımımız sayesinde hedef kitlemize pek çok farklı kanaldan doğru zamanda doğru iletişim ile ulaşmaya ve etkili bir müşteri deneyimi sağlamaya devam edeceğiz.

Bayileşme ağınızla ilgili çalışmalarınızı anlatabilir misiniz? Yeni dönemde bayi sayınızı artırmayı hedefliyor musunuz? 

Yeni normale hızlı adapte olduk ve iş ortaklarımıza dijital çözümler sunarak beklentilerini karşılayabildik. Doğru stratejiler ve dijital atılımlarla yılı sektörün üzerinde bir büyüme ile kapattık. Global anlamda alışılagelmişin dışında bir yıl olsa da sürekli arttırdığımız üretim kapasitemiz ve güçlü iş birliklerimizle pandemi koşullarına rağmen büyümemizi sürdürdük. 

2020 yılı Temmuz ayında lansmanını yaptığımız GEP CLUB, kısa süre içinde büyük bir ilgi gördü ve 81 ilden 1000’i aşkın yeni iş ortağını bünyemize kazandırdık. Bu ilgiyi daha da ileriye taşıyarak 3 yıl içinde Türkiye’deki elektrikçilerin en az yarısına ulaşmayı hedefliyoruz. Dünyanın yaşadığı dijital değişim karşısında sistemimizi yeniliklere hızla adapte ederek değişen beklentilere cevap vermek önceliğimiz. Hedefimiz, daha fazla elektrikçiye ulaşarak aramızdaki sinerjiyi dijital ortamda güçlendirmek ve elektrikçilerimizin iş süreçlerinde katma değer yaratmak.

Yeni dönemde sektöre sunduğunuz yeni ürün gruplarınızla ilgili kısaca bilgi verebilir misiniz? 

Ekonominin itici gücünü oluşturan inşaat endüstrisi için elektrik anahtar priz serileri, grup priz, otomatik sigortalar, kompakt şalterler, kaçak akım röleleri, sigorta kutuları ve aksesuarları üretiyoruz. Şalt ve İngiliz tipi ekipmanlarla BS ürün yelpazemizi zenginleştirmekle birlikte, elektrik bandı, kablo bağı gibi elektrikçi kanalına yönelik sarf ürünleri bu sene başında ürün gamımıza ekledik. 2021 yılının ikinci yarısında da son kullanıcıların ve elektrikçilerin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünlerin lansmanını yapacağız.