ÖZBEKİSTAN'IN PROJESİ "PİRAMİT TOWER" DOKA'YA EMANET ÖZBEKİSTAN'IN PROJESİ "PİRAMİT TOWER" DOKA'YA EMANET

Her yıl Ocak ayının ikinci haftası ülkemizde enerji tasarrufu haftası olarak kutlanıyor. Enerji kaynakları giderek tükenirken, mevcut kaynakları kullanmada sorumlu davranmak zorunluluk olarak öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaç beklentilerine göre anahtar ve prizler geliştiren Günsan Elektrik,  tasarımlarıyla enerji verimliliğini artırmanın mümkün olduğunu vurguluyor. 

Günsan Elektrik, Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Tasarrufu Haftası  kapsamında enerji kaynaklarını verimli kullanmanın önemini yeniden hatırlatıyor.  Bütçelere katkı sağlayan akıllı ürünler geliştiren Günsan Elektrik; evlerden tesislere, her yerde enerjinin verimli kullanılmasını ve tasarrufu teşvik ediyor. Günsan Elektrik yetkilileri enerjiyi verimli kullanmaya yönelik bazı önerileri şöyle sıralıyor;

EVDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRACAK ÖNERİLER:

•     Enerji verimliliği sağlayan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri tercih edebilirsiniz.   

•    İhtiyacınız dışındaki elektrikli cihazların fişlerini prizden çıkarın, kullanmadığınız elektronik aletleri kapattığınızdan emin olun. Araştırmalar prize boşa takılı fişlerin Türkiye’deki toplam elektriğin yüzde 5’ini tükettiğini ortaya koyuyor. 

•    Evinizi gün ışından olabildiğince faydalanacak şekilde dekore edebilirsiniz. Pencerelerin önünü kapatmayarak, gün ışığından en yüksek seviyede yararlanmanızı sağlayacak perde sistemlerini tercih edebilirsiniz. 

•    Aydınlatma tercihlerinizle elektronik ürünlerde fazla enerji kullanımının önüne geçebilirsiniz. Örneğin, Günsan’ın hemen her serisinde bulunan Hareket Sensörü; içerisinde bulunan dedektör yardımıyla insan hareketlerini algılayarak, aydınlatmanızın kontrolünü size bırakıyor. Zaman ve ışık ayarı özelliğiyle de gereksiz enerji kullanımını önleyerek, tasarruf sağlayabilirsiniz. 

•    Aydınlatma sistemlerindeki parlaklık ayarları da önemli noktalardan bir diğeri. Aydınlatmanın parlaklığını ayarlamak için kullanılan Günsan Dimmer anahtarlar iç mekanların aydınlatmasında harcanan gücü de kontrol etme fırsatı sunarak tasarruf sağlıyor. Günsan Dimmer anahtarlar ile 800 Watt'a kadar aydınlatmanın parlaklığını dilediğiniz aralıklarda ayarlayabilirsiniz.

•    Elektrikli ürün seçiminizde doğru boyutta ve yüksek enerji sınıfı (A+ ve daha üstü) cihazları seçebilirsiniz.