Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün öncü şirketlerinden biri olan Günsan Elektrik, Elektrik ve Elektronik İhracatçılar Birliği (TET) tarafından hazırlanan, 10 milyon dolar ve üzerinde ihracat gerçekleştiren firmaların yer aldığı İhracat Onur Listesine girdi. Toplam cirosunun yüzde 40’ını ihracattan karşılayan Günsan Elektrik, elektrik elektronik sektörünün toplam 11.27 milyar dolarlık ihracatı içerisindeki payı ile listede 75.sırada yer aldı. 

Elektrik-elektronik sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren firmalar arasında olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Günsan Elektrik Satış Direktörü Ümit Deveci, şunları söyledi:”2020 yılını sektörümüzün üzerinde kapadık. Bu başarımızı da İhracat Onur Listesi’nde yer alarak tescilledik. Geçtiğimiz yıl salgının değiştirdiği üretim proseslerinden tüketici eğilimlerine kadar tüm süreçlerde yaşanan gelişmelere paralel olarak disiplinler arası bir çalışma prensibi oluşturmuştuk, bu yılda aynı şekilde devam ediyoruz. İhracat toplam ciromuzdan önemli bir pay alıyor. Özellikle son yıllarda ağırlık verdiğimiz şalt grubu ve aksesuar ürünlerimizde ortalamanın üstünde büyüme gerçekleştiriyoruz.” 

YENİ YATIRIMLAR GÜNDEMDE 

İhracat kanalını büyütecek yatırımların gündemde olduğunu da belirten Deveci, “Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Afrika gibi hedef pazarlarımızla temaslarımızı daha da güçlendirerek, ihracatımıza ve ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.