Göçmenler Group yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da ismini başarı ile duyurmuş bir marka. Bunda firmanın yaklaşık 50 yıllık tecrübesinin yanı sıra müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmasının da rolü büyük.  Perdah, kompaktör, beton vibratörü, inşaatçı el aletleri, demir kesme ve bükme makinaları, silindir, kalıp yağları gibi ürünlerle inşaat sektöründe faaliyet gösteren markanın çalışmalarını ve hedeflerini, Dış Ticaret Uzmanı Tuğba Göçmen Özkaya ile konuştuk.

Göçmenler Group’un başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? Üretim kapasiteniz ne kadar?

Göçmenler Group’un temeli 1970’lerde Arif Göçmen tarafından atılmıştır. 1990 yıllarında Arif Göçmen’in görevi bırakmasıyla Ayhan Göçmen, babasından aldığı mirası kaliteden ödün vermeden “yapacaksan en iyisini yap” politikasıyla firmayı bugünlere getirmiştir. Tabii firma, hafif inşaat makinalarının yanına 2000’li yıllarda ısıl işlemi, 2015’ten sonra savunma sanayi sektörüne hizmet vermeyi eklemeyi başarmıştır. Ayrıca Göçmenler Group, talaşlı imalat yapan firmalara da danışmanlık hizmeti vermektedir.

İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerle çözüm sunuyorsunuz?

İnşaat sektöründe; perdah, kompaktör, beton vibratörü, inşaatçı el aletleri, demir kesme ve bükme makinaları, silindir, kalıp yağları gibi ürünlerle hizmet veriyoruz.

Göçmenler Group olarak dış pazara yönelik önemli çalışmalarınız var. İhracatınız hakkında bilgi verir misiniz?

Dış pazarda Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin hepsi potansiyel müşterimiz. Bu bölgelerde olmak üzere toplam 32 ülkede bayimiz bulunuyor. Bu 32 ülkenin dışında kalan diğer ülkelere de bayilerimiz ürün gönderiyor.

2019 yılında hangi konulara odaklanacaksınız? Gündeminizde yeni ürün ya da yatırım çalışması var mı?

2019 yılında yurt dışına ağırlık vermeyi planlıyoruz. İnşaat sektörü dışında farklı bir alanda üretim yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmamız 3-4 ay içerisinde inşallah belli olacak…

Ar-Ge çalışmalarınızda hangi konulara odaklanıyorsunuz?

Ar-Ge çalışmalarımızda müşteri odaklı hareket ediyoruz. Müşterilerimizin taleplerine göre yeniklikler ve geliştirmeler yapıyoruz.
ST İnşaat ve Malzeme Dergisi’ni özgün, kaliteli, reklam değil haber ağırlıklı dergicilik anlayışından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.