Geokent’in hikayesini dinleyebilir miyiz? 

Firmamız, 2009 yılında İstanbul’da kuruldu. Kuruluş amacımız inşaat ve gıda malzemelerine yönelik ihracat yapmaktı. Sonrasında sektör ve şartlar bizi markalaşmaya doğru yöneltti. İnşaat sektöründeki en hareketli alan olan yalıtımla ilgilenmeye başladık. Yalıtımda bir yenilik olarak neler yapılabilir arayışına girince de İzothermx markalı ürünümüz ortaya çıktı. Bu süreç halen devam ediyor. Bunun yanı sıra ana konumuz olarak Geokent markamızla özel sektöre ve kamuya (belediyelere) yönelik beton elemanları üretiyoruz. Bu alanda üretmediğimiz ürünler vardı, son dört sene de onları da portföyümüze kattık. Diğer bir markamız olan MQ Construction ile de modüller yapılar konusunda hizmet veriyoruz. Firmamız toplamda üç farklı markasıyla sektöre hizmet vermeye devam etmektedir. 

Geokentin ürün yelpazesi ve çözümleri nelerdir?

Birinci ürünümüz sınır elemanları. Araçlar park yapmasın diye belli aralıklarla kaldırımlara konan beton sınır elemanları vardır. Bunların 40-50 çeşit modelini üretiyoruz. Oturma grupları, beton ve ahşap banklar üretiyoruz. Ürünlerimizin modüler olmasına dikkat ediyoruz. Çiçeklikler, barbekü, çeşme, modüler duvarlar gibi ürünler de portföyümüzde yer alıyor.

Geokent Modüler Duvar Elemanı ürününüzün özelliklerinizi anlatır mısınız?

Modüler duvar elemanı olan bu ürünümüz, aynı zamanda sınır elemanı olarak kullanılmakta ve park etmeyi ya da belli yollara geçişi önlemektedir. Biz de bu amaca hizmet edecek ama daha kreatif görünecek bir ürün tasarlarken; ferforje ile bu ürünü kombine ederek köşe dönüşleri, korkuluk ve taşlar ekleyerek bir modüler duvar ürünü haline getirdik. Modüler olması çok önemli. Bu üründen nereye uygulayacaksanız bize metresini söylemeniz yeterli. Biz ürünü modüler vaziyette araca yükleyip gönderiyoruz, alıcı da ihtiyaç duyduğu yere herhangi bir kaynak ya da harçla tutturma gibi işlemlere ihtiyaç duymadan, sadece vidalar vasıtasıyla montajını gerçekleştirebiliyor. Taşındınız ve gittiğiniz yere götürmek istiyorsanız da kolayca demonte edip yanınızda götürmeniz mümkün. Her şeye ek olarak estetik görünümlü, zaten biz tüm ürünlerimizde estetiğe çok değer veriyoruz.

Lale Koltuk ürünümüzün tasarımı tamamen bize ait olan patentli bir üründür. En büyük özelliği tam bir lale formunda olması, kendi ekseninde 360 dönmesi ve oturmak için açıldığında sonrasında kendiliğinden otomatik olarak kapanarak tekrar lale formuna geri dönmesidir. Diğer bir ürünümüz olan Çiğdem Aydınlatma da yine tasarımı ve Ar-Ge’si bize ait olan güneş enerjisi ile çalışan Çiğdem Çiçeğinin formunda ve renklerinde olan bir aydınlatma direğidir.