3S Kale Holding’in bünyesinde birçok grup şirketleri bulunmakta. Holding’in faaliyet gösterdiği alanlar hakkında bilgi verir misiniz? 3S Kale Holding’in başarısını neye bağlıyorsunuz?


3S Kale Holding olarak gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz. İstanbul’da ayrıca AVM sektöründe Kale Center ile faaliyet gösteriyoruz. 3S Kale, üç kız kardeşin kurmuş olduğu bir aile şirketidir.  Yaklaşımımız, profesyonellikten ayrılmadan devam edebilmek. 3S Kale Holding bünyesinde ailemizin ikinci ve üçüncü kuşakları veprofesyonel kadromuzla hep birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Şirketimizin ismini de oluşturan sevgi, saygı ve sorumluluk tüm işlerimizde yolumuza ışık tutuyor. Her şirketin dinamikleri kendine özgü oluyor. Bu dinamiklere saygı duyuyoruz. Biz aile bütünlüğümüzü her zaman hassasiyetle koruyor, manevi değerlerimizi ve birlikteliğimizi devam ettiriyoruz. Bütün bu etkenler 3S Kale Holding’in başarısını ortaya çıkarıyor. 


Gayrimenkul alanında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?


Gayrimenkul yatırımlarımızı kentsel dönüşümün ülke ekonomisine katkı sağlamasını gözeterek sürdürüyoruz. Hedefimiz, her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmektir. İnsanımızın yaşam kalitesini yukarı taşıyacak, şehir yaşantısına değer katacak seçkin projeler üretmeyi planlıyoruz. 
Gayrimenkul yatırımlarımıza planladığımız şekilde devam ediyoruz. 3S Firuze Konakları’nda yaşam Eylül’de başladı. 3S Firuze Konakları, 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri içeriyor. Balkonlu mimarisi, 3,50 metre brüt kat yüksekliği, yere kadar uzanan pencereleri, geniş salonu, şık mutfak ve odaplanlarıyla nefes alan, huzurlu bir yaşam ortamı sağlayan 3S Firuze Konakları’nda ortak kat bahçelerini muhteşem göl manzarasını gözler önüne serecek şekilde tasarladık.
Gayrimenkul alanında ayrıca Topkapı’da geliştirmekte olduğumuz bir projemiz olacak. Projenin lokasyonu Topkapı’da, E-5 Çevreyolunun hemen kıyısında ve bölgenin güzide erlerinden biri. Projenin başlangıcı olarak 2019 bahar dönemini hedefliyoruz.


Akıllı ev sistemiyle donatılan 3S Firuze Konakları’nda bu kapsamda hangi çalışmalara yer verilecek?


Akıllı ev sistemiyle donatılan 3S Firuze Konakları proje, sakinlerine tamamen kendi kontrolleri altında kaliteli bir yaşam imkanı vaat ediyor. Akıllı ev sistemi, 10" ekranlı ve görüntülü kapı interkom alt yapısına uygun olacak şekilde tasarlandı. Dokunmatik ekran üzerinden yol trafik, hava durumu, site yönetimi ile mesajlaşma, güvenlik ikaz, güvenlikle görüşme, yangın alarm iletisi, su kaçak iletisi, evden çıkış modu ile buzdolabı hariç evin tüm enerjisinin kesilmesi, site girişi ve açık oyun alanlarını kameralardan izleme imkanı daire sahiplerine sunuluyor.


Topkapı’da önemli bir yatırım planınız var. Bu yatırımınızın detaylarını öğrenebilir miyiz?

Gayrimenkulde Topkapı projesi için çalışmalarımız sürüyor. Projenin lokasyonuTopkapı’da, E-5 Çevre yolunun hemen kıyısında ve bölgenin güzide yerlerinden biri. Yaklaşık 30 bin m² satılabilir alanda cadde mağazaları, ofis katları ve 240 daireden oluşacak projedeki ciro hedefimiz 300 milyon TL düzeyinde. 3S Kale Topkapı projesi metrobüsve hafif raylı sistemler gibi toplu ulaşım araçlarına yakın konumda ve holdingin kendi arazisi üzerinde inşa edilecek. Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile İstinye Üniversitesi’nin arasında konumlandırılan 3S Kale Topkapı projesi şehir ve deniz manzarasına sahip olacak. 


3S Kale Holding, bugüne kadar birçok farklı ve dikkat çeken projeler gerçekleştirdi. İlerleyen süreçte hayalinizdeki proje nedir? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?
Gayrimenkul ve enerji alanlarına öncelik vererek, kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlayacak projelere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz 3S Firuze Konakları’nın ardından, Topkapı projemiz için de hassasiyetle çalışıyoruz.
Enerji alanında ise, beş yıl içinde en az 100 MW jeotermal santral kapasitesine ulaşmak gibi bir büyüme hedefimiz var. Aydın’da bir, Niğde bölgesinde beş ve Manisa yöresinde bir olmak üzere toplam yedi ruhsatımız bulunuyor. Aydın’daki ruhsat alanımızda 80 milyon doları aşkın yatırımla 25 Mwe kapasiteli bir jeotermal santral kurma aşamasına geldik. Bu tesis, sekiz üretim altı da re-enjeksiyon kuyusundan ibaret olacak. Santralin 2018 Ekim’inde devreye alınması hedefliyoruz.
Batı ve İç Anadolu’da yer alan jeotermal bölgeler kadar, Doğu Anadolu’da bulunan genç volkanik bölgeler ile Kuzey ve Doğu Anadolu Fay kuşaklarıyla ilgilenmekteyiz ve bu alanlarının da jeotermal potansiyellerini de ortaya çıkartmak için gerekli çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz.