Plastik enjeksiyon alanında faaliyet gösteren Galsan Plastik’in yeni yatırımında Iglo Architects imzası bulunuyor. Dilovası Makinacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaa edilecek yeni fabrika Iglo Architects tarafından hayata geçiriliyor.

KAPASİTENİN İKİ KATINA ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığında kurulan ve endüstri yapılarındaki gerek ulusal gerekse uluslararası başarılarıyla dikkat çeken firma tarafından tasarım süreci yürütülen üretim tesisinde üretim, depolama, yönetim merkezi, ofis, sosyal alanlar ve teknik hacimler bir arada tasarlandı.

 

Geçmişi 45 yıla öncesine dayanan Galsan Plastik’in 20 bin metrekarelik kapalı alanda planlanan fabrikasında tasarlanan tek katlı iki büyük holü ve iki katlı depolama alanları ile mevcut üretim kapasitesinin iki katına çıkarılması amaçlandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KRİTERLERİYLE TASARLANDI

Gün ışığının tüm binada verimli kullanımı, maliyetleri düşürecek şekilde enerji tasarrufu, kaynakların geri kazanımı gibi sürdürülebilirlik ölçütleriyle tasarlanan yapıda geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımına da öncelik verildi.

DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN

Güneş enerjisinden de yararlanılan yapıda, yağmur ve gri suyun depolanarak kullanıma geri kazandırılması amaçlanıyor. Binada aydınlık, ferah çalışma alanlarının yanında personellerin kullanabileceği açık teraslar ve kat bahçeleri gibi nefes alan mekanlar öne çıkarıldı. 

Hafriyat çalışmalarına başlanan fabrika bünyesinde 300 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.