Projenin yüksek ses değerlerinde ses yalıtımı için fiber alçı teknolojisiyle üretilen selüloz katkılı Vidipan® ve Knauf kuru duvar sistemlerinde 80 dB’e kadar ses yalıtımı sağlayan Silentboard kullanılırken, darbe dayanımı tüm alanlarda ise yüksek yüzey sertliği ve yük taşıma kapasitesine sahip üstün performanslı Diamant® tercih edildi. 
İstanbul’un tarihi dokusu içinde liman terminali, perakende, yeme-içme ve ofis alanlarıyla yerli-yabancı turistler ve İstanbullular için yepyeni bir yaşam alanı sunacak olan Galataport İstanbul projesinde, Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi. Ses yalıtımı ve akustik performans alanında “Yılın Ses Yalıtım Ürünü” ve “Gümüş Çekül”, yangın yalıtımı alanında kazandığı “Yılın Yangın Yalıtımı Ürünü” gibi ödüllerle Türkiye pazarındaki yerini tescilleyen Knauf, büyük bir projeye daha imzasını atıyor. 

Sessizliğin ve dayanıklılığın mükemmel birleşimi 

Boğazın eşsiz manzarası eşliğindeki ofislerin yer aldığı Galataport İstanbul’da kuru duvar sistemlerinde 80 dB’e kadar ses yalıtımı sağlayan ve hızlı uygulanabilme özelliğine sahip Silentboard kullanılıyor. Öte yandan yüksek değerlerde ses yalıtımı için fiber alçı teknolojisiyle üretilen selüloz katkılı Vidipan® ile yalıtımı güçlenen Galataport İstanbul’un  darbe dayanımı gerektiren tüm alanları da dayanıklı hale getiriliyor. Yüksek yüzey sertliği ve yük taşıma kapasitesine sahip Diamant®’ın kullanıldığı Galataport İstanbul, İstanbulluların ve yerli-yabancı turistlerin güvenle ziyaret edebilecekleri ve çalışabilecekleri bir destinasyon halini alıyor. 

Knauf pasif yangın koruma konusundaki global tecrübe ve çözümleriyle projeyi yangına karşı donanımlı hale getirmeyi de ihmal etmiyor. Yangına dayanım süresi ve yoğunluğu arttırılmış, cam elyaf katkılı FRDF Alçıpan® ile 10 cm kalınlığında ince duvarlarda bile 120 dakikaya kadar yangın dayanımı sağlanabiliyor.