Yağmur İskele, İstanbul’un en önemli tarihi yapılarından Galata Kulesi’nin restorasyon çalışmalarına iskele sistemleri ile çözüm sunuyor. Burada hangi iskele sistemleriniz kullanıyor? Böyle bir projede yer almak size ne hissettiriyor?

Evet, söylediğiniz gibi Galata Kulesi İstanbul’un sembol yapılarından. Yapılacak restorasyon çalışması ile bu sembol yapı daha da ihtişamlı olacak. Kulenin tamamının güvenli bir şekilde iskele ile sarılabilmesi için birçok kurulum modeli üzerinde çalıştık. Akabinde en hızlı kurulup sökülebilen, en güvenli modeli seçip uygulamaya koyulduk. Kule uzaktan bakıldığında dahi insanı etkiliyorken yakınından izlemek ayrı bir keyif. Restorasyon çalışmalarına katkıda bulunmak, bu ihtişamlı yapıyı gelecek yıllara güvenli bir şekilde aktarmak adına yapılan çalışmalarda adımızın yer alması ise büyük bir mutluluk.

Galata Kulesi’nin çevresi insan özellikle turist sirkülasyonunun yoğun olduğu bir bölge. Bu nedenle de iş güvenli ve iş hızı önemli. Bu konuda sağladığınız avantaj nedir?

Galata Kulesi ve civarı çok sevilen, çok ziyaret alan bir bölge durumunda. Aynı zamanda da çok göz önünde. Çalışma yaparken ekstra dikkat etmek zorundasınız.  İş hızı ve iş güvenliği birbirini dengelediğinde ideal pozisyonda oluyorsunuz demektir. Biz de bu dengeyi yakaladık çalışmalarımızı tamamladık.

Kulenin mimari formuna iskele sistemleriniz ile nasıl bir uyum sağladınız? 

Galata Kulesi 67 metre yüksekliğinde, silindir benzeri bir yapıdır. Üst kısımda ise balkon çıkıntıları olup, çatı kısmı sivrilerek yükselmiştir. Bu yapıyı iskele ile sararken çok hassas davrandık. Hem güvenlikli iskele hem de flanşlı iskele sistemlerimizden faydalandık. Kule çevresini güvenlikli iskele ile sararken, katlara ulaşım merdivenleri için flanşlı iskeleden ayrıca bir merdiven kulesi kurduk. Üst balkon çıkıntıları için konsol çalışması gerçekleştirdik. Bakıldığında kolay ve hızlı kurulup sökülebilen aynı zamanda da üzerinde çalışma anlamında oldukça güvenli bir alan oluşturmuş olduk.