Konut, iş yeri gibi inşaat projelerinde, bilgiye şeffaf ve kolay, dijital ortamdan ulaşımını hedefleyen, GABORAS, yurt dışına açılıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Kaan, Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın, İslam İşbirliği Teşkilatı’na ve yabancı ülkelere kendini anlatması, sistemle buluşturması için çalıştıklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımız, GABORAS`a tam olarak verdiği desteği, MÜSİAD EXPO kapanışında net biçimde ortaya koymuştur. Gerek İSEDAK’da, gerekse, Türkiye’de gayrimenkul iştahı katlanarak artan yabancı ülkelerde, Gayrimenkul Kıymetler Borsası`nı, en uygun zeminde anlatabilmek için yoğun mesai harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel  Başkanı Abdurrahman Kaan, GABORAS'ın  altyapısına tam otomasyonla çalışan dijital sistemlerin  bütenleşik çalışabildiğini söyledi.

GABORAS, ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMASI

Kaan, "Büyük datayı işleme,hızlı,  şeffaf, ve tek bir yerden ölçülüp, yönetilebilir gayrimenkul işlemleri, Türkiye  merkezli 85 ülkede canlı gerçekleştirecek, sistemin hazır olduğunu kaydetti.

GABORAS, TAPUYU DİJİTALE TAŞIYOR

Gayrimenkul Borsası ile  milyonlarca kayıt ve tapu işlemini görme, takip etme, ölçme ve tek bir yerden değerlendirmeyi amaçlayan, dijital altyapının yüzde 65'i bitmiş durumda." dedi.

Sistemin, saniyeler içinde, gerek bireysel gerekse kurumlar için, ipoteği yönetme, alım satım, sorgulama ve yönetimine imkan verdiğini açıkladı.

GABORAS, SEKTÖRÜ KAYDA ALIYOR


Yurt genelinde işleyen sistem, her hangi bir ülkeden ya da noktadan, taleplere anlık yanıt verebilmeye olanak tanıyor. Verilere göre, 50 bine varan emlak danışmanı, 12 bin gayrimenkul değerleme uzmanı ile 5 bine yakın planlama ve  900’e yakın hukukçunun sisteme işlendiğini kaydetti.