İnovatif çalışmalarıyla öne çıkan Serge Ferrari, faaliyet gösterdiği 90’ı aşkın ülkede pazar liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye’de bu başarıyı yakalayan marka, yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı ve üretimiyle hedef kitlesine avantajlar sunuyor. 

Merkezi ve fabrikaları Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesinde bulunan Serge Ferrari’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Türkiye Ülke Müdürü Burç Ekser, endüstriyel malzemelerinin temelini oluşturan polyester iplikleri İsviçre’deki tesislerinde ürettiklerini açıklıyor. Serge Ferrari’nin daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir çevre için ürettiği esnek kompozit malzemelerle, 90’ı aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Ekser, farklı projelere çok özel inovatif çözümler geliştirdiklerini açıklıyor. 

İnovasyonun Serge Ferrari’nin temel itici güçlerinden biri olduğunu vurgulayan Ekser, teknolojilerindeki özgün atılımın “Précontraint” üretim tekniğiyle süre geldiğini ifade ederek; “Précontraint yani ön gerilim teknolojisi yüksek oranda güç ve dayanıklılıkla beraber ürünlerimize son derece boyutsal istikrar kazandırmaktadır. Faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda standartları belirleyen yüksek üretim teknolojimizden aldığımız destekle, projelere özel üretim modelleri geliştirebiliyor, teknik özellikleri farklı ürünler üretebiliyoruz. Yapılanmamızı ve ticari anlayışımızı tamamen çözüm ortaklarımızla birlikte hareket etmek ve birlikte büyümek üzerine kurguluyoruz. Global bir üretici olarak, yerel hareket etmek üzerine yapılanıyoruz. Çözüm ortaklarımızdan, proje paydaşlarımızdan ve birlikte hareket ettiğimiz tasarımcılardan aldığımız güçle büyümeyi hedefliyoruz.” diyor.

İnsanların yaşam kalitesini artırmaya yönelik uygulamalara çok farklı çözümler sunduklarını ve bu mekanların konforunu arttıracak tasarımların gelişmesine, fleksible ürün gruplarıyla katkı sağladıklarını dile getiren Ekser, ağırlıklı olarak mimari membran ve endüstriyel tekstil ürünler olmak üzere; çatı ve cephe sektörüne, stadyum ve spor kompleksleri projelerine, iç ve dış mekan perde sektörüne (solar protection), tente sistemlerine, yat ve marin sektörüne, iç ve dış mekan mobilya sektörüne, iç mekan akustik ve askeri ürünlere yönelik 12 ayrı sektör için üretim gerçekleştirdiklerini açıklıyor. Bu ürünlerin; kalınlık, renk, en ve boylardaki farklılıkları düşünüldüğünde binlerce çeşit çözüm sunabildiklerini aktaran Ekser, FT381 Kompozit Meshlerin dış cephe kaplamalarında güneşten korunmaya yönelik ürünler olduğunu, renkli yapıları ile mimari perspektife uygun olduğunu açıklıyor.

Précontraint membranların çatı ve dış mekân uygulamalarında yüksek mukavemetli asma germe çözümleri sunduğunu dile getiren Ekser, Batyline AW Akustik kompozit kumaşların iç mekân ürünü olup, tavan, asma tavan ve duvar uygulamalarında akustik çözümler sunduğunu söyledi. Soltis Kompozit Meshlerin iç ve dış mekân uygulamalarda termal konfor sağlayan güneş kırıcı perde, pergola ve stor çözümleriyle öne çıktığını açıklayan Ekser, silikon esaslı suni deri çözümleri sundukları Stamskin Deriler ile birlikte, şezlong ve dış mekân oturma grupları için Batyline Kompozit Meshler ile mobilya sektöründe de faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

FT381 İLE CEPHEDE ÖZGÜN ÇÖZÜMLER

Cephe uygulamalarında FT381 adlı ürünlerini kullandıklarını belirten Ekser, projelerin cephelerine farklı renk alternatifleriyle dekoratif ve yalıtımlı çözümler sunduklarını dile getiriyor. FT381’in cephelerde mimari tasarıma uygun, fleksible özelliği sayesinde istenilen formda dizayn edilebildiğini vurgulayan Ekser, hemen hemen her iklim koşulu altında rahatlıkla kullanılabilen FT381 ile yapıların cephelerinde; uzun ömürlü, UV dayanımı yüksek ve güneşin yakıcı etkisinden etkilenmeden yıllarca kullanılabilecek çözümler elde etmenin mümkün olduğunu açıklıyor. 

Özellikle dış ortam koşulları altında yüksek mukavemet gösteren Précontraint ürünlerinin; asma germe uygulamalarında, yürüyüş yolları üzerinde, otopark ve teraslarda, güneş-yağmur ve kardan korunma amaçlı membran uygulamalarında oldukça başarılı çözümler sunduklarını açıklayan Ekser, “Küçük-büyük birçok uygulama ile alışveriş merkezleri, oteller, konut ve rekreasyon alanları projelerinde oldukça tercih edilen Précontraint ürünlerimiz kullanıcıya konfor sağlıyor. Mimari membranların projelerde ışık yönünden büyük avantajları oluyor. Ayrıca uzun yıllar temizliğe ihtiyacı olmuyor. Mimari membranın en büyük avantajı, iç mekâna gün ışığını sağlıklı olarak verebilmesi. İnsanlar ve yaşam alanları için konforlu ve daha uzun süreli bir ambiyans sağlıyor” diyor.