Form Şirketler Grubu; iklimlendirme sektöründeki 55 yıllık tecrübesi, güçlü yabancı ortaklıkları ve başarılı AR-GE çalışmaları ile müşterilerin iklimlendirme ihtiyaçlarını en son teknoloji ve çevre dostu ürünlerle karşılıyor. Climate Master firmasının 1993 yılından beri Türkiye temsilciliğini yürüten Form, bu tecrübesi ve yaptığı AR-GE çalışmaları ile Form markalı yerli üretim su kaynaklı ısı pompalarının imalatına başladı. Uzun yıllardır Türkiye’deki su ve toprak kaynaklı ısı pompası pazarının lideri olan Form, bu gelişmeyle birlikte ürün yelpazesini genişletirken her türlü kurumsal iklimlendirme ihtiyacını da yerli üretim avantajıyla karşılamayı amaçlıyor. Enerji verimliliği ve maliyet anlamında müşterilerinin ihtiyaçlarını daha verimli karşılamak adına üretilen yerli su kaynaklı ısı pompaları sektör profesyonelleri tarafından da büyük ilgi görüyor. 

İzmir Hilltown AVM’nin iklimlendirmesi Form’a emanet İzmir Karşıyaka’da bulunan Hilltown AVM, iklimlendirme ihtiyaçlarını için Form Endüstri Ürünleri ile el sıkıştı. Yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul olan AVM, 68.000 m2 kiralanabilir alana sahip açık ve kapalı alan konsepti ile hizmet veriyor. Rönesans diğer projelerinde olduğu gibi bu projesinde de hem soğutma hem ısıtma yapabilen ve kendi içinde ısı geri kazanımı sağlayarak yüksek verimlilik sunan Form ve Climate Master markalı su kaynaklı ısı pompası sistemlerini tercih etti. Sistemde kullanılan tüm üniteler bina otomasyonuna uyumlu BTL sertifikalı Bacnet kartına sahip. AVM’nin iklimlendirme ihtiyaçlarını karşılamak adına ortak hacimler ve mağazalar olmak üzere 400’e yakın su kaynaklı ısı pompası kullanıldı. Projede, yerli üretim olması ve yüksek verimlilik, otomasyon yapısı, geniş çalışma limitleri, satış sonrası desteği gibi birçok önemli özelliği sayesinde Form markalı su kaynaklı ısı pompaları özellikle tercih edildi. Projede kullanılan su kaynaklı ısı pompaları ile 6,000 kW’lık soğutma kapasitesi karşılanıyor.

Metropol İstanbul AVM, Form markalı yerli ısı pompalarını tercih etti

İklimlendirme ihtiyacı için sektörün en tecrübeli ve öncü firmalarından Form Şirketler Grubu’nun iştiraki Form Endüstri Ürünlerini tercih eden bir diğer firma ise Metropol İstanbul AVM oldu. 250 mağaza, 5.000 m2’lik eğlence ve performans alanı, 4.000 araç kapasiteli otopark, 5.000 m2 çocuk ve genç oyun alanlarına sahip olan AVM, Leed Gold sertifikasına sahip. Projede ortak hacimler ve mağazalar olmak üzere 220 adete yakın su kaynaklı ısı pompası, sinema kısmında da 17 adet Lennox marka rooftop üniteler kullanıldı. Kullanılan ısı pompası ürünleri, Hilltown AVM’de olduğu gibi aynı anda hem soğutma hem ısıtma yapabilen ve bu esnada kendi içinde ısı geri kazanım yaparak yüksek verimlilik sağlayan WSHP modeller.