Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalışmalarına devam eden Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı. Marka, seçkin yatırımcıların katıldığı "Dostluk ve Tanıtım" gecesi düzenledi.

İŞ ADAMLARINI TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRDILAR

Dubai Mandarin Oriental Otel’deki davette ilk olarak grup firmalarını tanıtan markanın çatı şirketi Saya Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Dubaili yatırımcıları Türkiye'de iş birliği yapmaya ve İzmir'e yatırım gerçekleştirmeye davet etti.

Geceye Türkiye tarafından Saya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Genel Müdürü Metin Sancak, Saya Grup Kurumsal İletişim Direktörü Ünal Ersözlü ve Folkart’ın Ortadoğu’daki iş ortağı Kaya International Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Özgür Kaya, Başkan Vekili İdris Demirhan ve Mohamed Julfar katılırken BAE tarafından ise ülkenin önde gelen yatırımcılarından Al Maktoum, Al Ghurair, Al Futtaim, Al Habtoor, Al Tayer, Lootah aileleri ilk sırada olmak üzere Körfez’in önemli aileleri ve üst düzey devlet görevlileri katıldı.

"ORTAKLIK PLANLI GELİŞİRSE YENİ KATKILAR SAĞLAR"

Davet gecesinde bir konuşma yapan Saya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mengi, iki ülke arasındaki ortaklığın planlı bir biçimde gelişmesinin, her iki ülkeye de yeni katkılar getireceğine inandıklarını belirtti.

Kökleri 1950 yılına dayanan Gruplarını, Folkart, Pharmactive İlaç, Volt Elektrik, Volt Teknoloji, Volt Redüktör olmak üzere iştiraklerini tanıtan Mengi, Grup firmalarının farklı sektörlerde, sürekli olarak kendilerini yenileyerek öncü rolü üstlendiklerini ifade etti. 

Mengi, Saya Grup olarak, yaşam alanları; insanların daha sağlıklı yaşamaları için ilaç üretim tesisleri, motor fabrikaları, teknoloji ve inovasyon içeren kuruluşlar inşa ettiklerini dile getirdi.

"DÜNYAYA AÇILMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Davette konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kuruluşlarının 15. senesinde, Dubai’de ofis açmaları; Dubai ve Avrupa üzerinden satış odaklı dünyaya açılmaları hasebiyle mutluluk duyduklarını söyledi.

Folkart’ta aile geçmişine dayalı köklü "etik" değerler eşliğinde; sürdürülebilir "yenilik" bilinci taşıdıklarına değinen Sancak; doğa dostu, son teknolojiyi ile donatılmış, evrensel yapılar inşa ederek, yatırımcılarına her projede yüksek katma değer sağladıklarına vurgu yaptı.

Sancak, İzmir’i Dubaili yatırımcılara tanıtırken, şehrin tarihsel mirasına değinerek, İzmir’in yatırım olanaklarının zenginliğini anlattı.

"YENİ İŞ BİRLİKLERİNE HAZIRIZ"

Markalarının İzmir’de büyüyen ve aynı şehirden sektörde Türkiye’ye liderlik yapan "ilklerin firması" olduğunu bildiren Sancak, İzmir’in tarihi boyunca Akdeniz’in en önemli liman merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Sancak, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'nun kesişme noktasında konumlanan kentin pek çok lojistik olanağı ile Türkiye'nin batı kapısı rolünü oynadığını kaydetti. Sancak, yatırımcıları bugünün ve geleceğin en özel şehirleri arasında gösterilen İzmir’e davet ederken, Folkart’ın yeni işbirliklerine hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak da rakamlarıyla Folkart’ı ve yeni projelerini tanıtarak, İzmir’de yapmış oldukları ve halihazırda yürüttükleri tüm projelerin, yatırım değerinin 25 milyar TL’yi geçtiğini söyledi. Sancak, İstanbul ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde de yeni yatırımlar planladıklarını dile getirerek Dubaili yatırımcıları projelerini yerinde görmek üzere İzmir’e davet etti.

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ