Pandeminin tüm dünyayı etkisi altına alması sonrasında, insanlar daha ferah ve rahat olabileceği bahçeli konutlara yönelmeye başlarken bu kapsamda Folkart Yapı, Urla’da 162 villadan oluşan Folkart Country Urla projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Proje hakkında bilgilerine başvurduğumuz Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Bireylerin, ailelerin kendilerine zaman ayırabilecekleri, güvenilir bir yaşam alanı sunmak istiyoruz” diyor.

Projede, doğadan gelen ilhamı birleştirerek geniş ve eşsiz bir peyzaj alanı oluşturduklarını aktaran Sancak, sorularımızı yanıtladı. 

Firmanızın kurumsal yapılanmasını öğrenebilir miyiz? 2021 yılının ilk yarısını sektörel ve şirketiniz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? İkinci yarı için beklentileriniz nelerdir?

2006 yılında kurulan Folkart, bugüne kadar İzmir’de inşa ettiği yenilikçi, estetik, modern, teknolojik ve çevreci yaşam alanları ile sektörün öncü firmalarından birisi olarak öne çıkıyor. Lüks kavramına farklı bir bakış açısı getirerek, dünya standartlarında yapılar inşa etmeye özen gösteriyor, yatırımcılarımıza yüksek katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Folkart bugüne kadar biri ilaç fabrikası olmak üzere ulusal ve uluslararası arenada ödüller kazanan 16 farklı projeye imza attı. 2021 yılında İstanbul’da, İzmir Urla ve merkezde olmak üzere farklı projelerin inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Folkart’ın yeni projeleri için de hazırlık çalışmalarının sürdüğünün de haberini verebiliriz.

Pandemi sürecinde hayatımız, iş yapış şekillerimiz ve sektörümüz hepimizin yeni tanıştığı dünya düzeni ile değişti. Bu yeni dünya düzenini projelerimize de hızlıca entegre ettik. Projeden inşaata, iletişimden inovasyona kadar her alanda günü yakalayan, geleceği öngören teknolojik ve sürdürülebilir stratejiler belirleyen bir marka olma önceliğimizi hep koruyoruz. Kaliteli ve nitelikli projeler üreterek her yıl koyduğumuz hedefleri çarpanları ile geliştirmek ve sektöre en değer katan inşaat projelerini üretmek için heyecan ile çalışıyoruz.  

Lansmanı yeni yapılan Urla projenizde hangi mimari yönler öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak? 

Yeni projelerimizden Folkart Country Urla, bahçeli bir yaşamın en güzel örneklerinden biri olacak. Bu projemiz İzmir kent merkezinin hemen yanı başında yer alan Urla’da olması tercih edilebilirliğini arttırıyor. 162 villadan oluşan proje kapsamında bahçeli konutlara yöneliyoruz. Böylece bireylerin, ailelerin kendilerine zaman ayırabilecekleri, güvenilir bir yaşam alanı sunmak istiyoruz. Folkart Country Urla’da olduğu gibi tüm projelerimizde peyzaj düzenlemelerine ayrı bir önem veriyoruz. Projelerimizde yaşayanların nefes alabilecekleri ortak alanlar oluşturmak temel hedeflerimizde yer alıyor. 

 Folkart Country Urla projenizin peyzaj çalışmaları hakkında da bilgi verir misiniz? 

Folkart Country Urla ile doğadan gelen ilhamı birleştirerek geniş ve eşsiz bir peyzaj alanı oluşturduk. Toplamda 77.620 m²  ortak peyzaj alanı ve üzerine eklenen parsel içi peyzajlarla toplam 155.000 m²’nin üzerinde yeşil alan sunuyoruz. Her bir metrekaresi kusursuz planlanmış, onlarca çeşit bitkinin yanında en üst kalitede dış alan malzemeleriyle bezenmiş, nefes kesici bir peyzaj alanı oluşturduk. Geniş bir yeşil alanda, eşi olmayan bir peyzajın yarattığı rengarenk bir sahne düşünebilirsiniz. Bu sahnede, doğanın sadeliği ve sıcaklığı, Folkart Country Urla’da konforlu yaşam alanlarına dönüşüyor.

Projelerinizde estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli yapılar imar edebilmek adına yapı malzemeleri seçimi vb. kriterleriniz neler oluyor? 

Çevre dostu, ileri ve yeni teknoloji ile donatılmış, dünya standartlarında üst yapılar inşa ederken, güvenilir yapı malzemeleri seçmeyi ve bu seçimi yaparken çevreyi koruyacak şekilde hareket etmeyi, sürekli iyileştirme ile müşteri memnuniyetini sağlamayı ve sürdürmeyi taahhüt ediyoruz.

Projelerinizde şimdiye kadar yeni hangi teknolojilerle sektör fark yarattınız? Örneklendirir misiniz?

Konfor ve estetik unsurlarını bir arada barındırmayı amaçlayarak üstün, yeni ve ayrıcalıklı çözümler sunmayı önemsiyoruz. Bu noktada inşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri sürekli takip edip, projelerimizle uyumlu hale getirerek yenilikçi anlayışla tüketicimizle buluşmayı hedef alıyoruz.

Bize yapımı devam eden konut, ofis, villa projelerinizle ilgili bilgiler verir misiniz? 

İlk projemiz Folkart Narlıdere, ilk bakışta çok katlı yapılardan oluşan bir proje gibi gözükse de, Folkart’ın doğaya verdiği önemi göstermektedir. Yapıların dış duvarlarında oluşturulan yeşil ağaçlandırma ve projenin peyzaj düzenlemesi tüm dünyada örnek gösterilen ödüllü projeler arasında yer almıştır. Folkart Paşalimanı ve Folkart Ilıca projelerinde de bahçeli villalar ön plana çıkmaktadır. Projelerimizin, kent merkezinde olmasına dikkat ederek, okul, iş yerleri gibi sosyal imkanların da ulaşılabilir olduğu noktalarda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca bahçeli villalar ve peyzaj düzenlemeleri ile ayrışmayı temel alıyoruz çünkü şehir hayatının karmaşasından uzakta bir yaşam kurmak isteyenlere nefes olmayı amaçlıyoruz.

Pandemi ile birlikte konut ve inşaat sektöründe hangi değişimler yaşanıyor? Buna ilişkin sizin çözümleriniz neler olacak?

Pandeminin tüm dünyayı etkisi altına alması sonrasında özellikle 2020 yılının Mayıs ve Haziran aylarında bahçeli konutlara bir yönelim başladı. Bu yönelim sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaşandı. İnsanlar daha ferah ve rahat olabileceği bahçeli konutlara yönelmeye başladı. Aynı zamanda 2020 yılı dünya ekonomisi açısından kayıp bir yıl oldu. Lojistik, ulaşım, üretim gibi birçok alanda aksamalar meydana geldi. Folkart olarak 2020 yılının başından itibaren ekonomik çalkalanma ihtimalini görerek önlemlerimizi almıştık. Geçtiğimiz yılın Haziran ayı sonrasında faizlerdeki düşüş ile birlikte ülkemizde inşaat sektörü hareketlendi. Folkart olarak bizde bu süreci çok iyi geçirdik. Güvenilir marka olmanın avantajlarını yaşadık. 2021 yılı itibariyle, yeni projelerimize yönelerek aynı anda birden fazla proje inşaatını gerçekleştireceğiz.