Nea Yapı, 2011 yılında hayata geçirdiği mikrobeton® ile zemin kaplama sektörüne yepyeni bir soluk getirdi. Türkiye’de bu alandaki ilk üretici olan marka, Flooropal seri ürünleri ile birçok markanın ve mekanın zeminlerinde modern bir çözüm sunuyor. 

Teknik farklılıkları ve hizmet kalitesiyle öne çıkan NEA Yapı, mühendislik alt yapısı üzerine inşa edilmiş mikrobeton® zemin kaplamaları üretimi ve uygulamasıyla hedef kitlesine hizmet veriyor.  Flooropal seri ürünlerinin, birçok markanın ve mekanın zeminlerinde modern tasarımların tamamlayıcısı olup, son kat kaplama olarak yer aldığını ifade eden Nea Yapı Genel Müdürü Ayşe Mortaş, günlük yaklaşık 30 ton kapasite ile çalışan üretim tesislerinin yaklaşık 4.000 metrekarelik alanı kaplayacak malzemenin üretimini bir günde tamamlayabildiğini vurguluyor. NEA mikrobeton® ürün yelpazesinin, birbirini tamamlayan ve destekleyen teknik ürünlerden ve zemin, duvar kaplama ürünlerinden oluştuğunu belirten Mortaş, ayrıca mikrobeton® zemin kaplamalarının uygulama alanlarında zeminin gerek duyduğu çeşitli teknik özeliklerde formüle edilmiş zemin düzeltme ürünleri ve tamamlayıcı teknik malzemeleri üretimi de yaptıklarını aktarıyor. 

Mikrobeton®ların, işlev ve ihtiyaca göre seçilebilecek farklı teknik çözümler sunduğunu dile getiren Mortaş, çarpıcı mekanik özelliklere sahip, yüksek performanslı bu zemin kaplamalarının Nea Yapı tesislerinde özel çimentolar, bağlayıcılar ve katkı maddelerinden ve optimize edilmiş formülleriyle İsveç teknolojisi kullanılarak üretildiğinin altını çiziyor.  Zeminlerde son kat kaplama olarak kullanılmak üzere geliştirilen, kendinden yayılma özelliğine sahip ileri teknoloji kaplama ürünler olduğunu belirten Mortaş, ürünlerin sürat ve dolayısı ile ekonomi sağladığına da dikkat çekiyor.  Mikrobeton® ile oluşturulan zeminlerin en büyük avantajlarından bir diğerinin ise uygulamasının yapıldığı aynı gün içerisinde üzerinde yürünebilir ve çok süratle kullanıma açılabilmesi olduğunu vurgulayan Mortaş, ürünün özellikleri hakkında şunları söylüyor:

ZEMİNDE PÜRÜZSÜZ GÖRÜNÜM 

“Hijyenik ve dersiz modern zeminler yaratırlar. Flooropal Mikrobeton®lar sanayide, sosyal alanlarda ve ticari mekânlarda kullanılabilirler ve hijyenik, pürüzsüz, derzsiz, terazisinde ve dekoratif zeminler oluştururlar. Mikrobeton®lar düşük çimento oranlı, toksik madde içermeyen ürünlerdir. Geri dönüştürülmüş malzeme içerikli olmaları sebebiyle de çevre dostu ürünlerdir. Mimarların, sanayicinin ve bireysel kullanıcının pratik ve hızlı mekan yaratmasına olanak verir. Modern mimari tasarımların vazgeçilmez bütünsel ürünü, hızlı ve yerinde imalat sağlayan bir yelpazedir.”
Mortaş, Mikrobeton®larıın sanayi tesisleri, depolama alanları, ofis, galeri, mağaza, showroom gibi ticari alanların yanı sıra konutlarda da sağlam, uzun ömürlü ve modern görünümlü zeminler sunduğunu dile getiriyor.