Yapıların çatılarında kullanılan tüm çatı kaplama sistemlerine uygun çatı kapak sistemleri üretimi gerçekleştiren Umut Çatı Kapak Sistemleri, ürün ve hizmet kalitesiyle öne çıkan bir marka. Geniş bir ürün gamına sahip olan firmanın çalışmalarını ve hedeflerini Genel Koordinatör Kazım Demir ile konuştuk. Ar- Ge çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Demir, müşterilerinin gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına firmalarını sürekli yenileyerek sektörün gelişimine katkı sağladıklarının altını çiziyor. 

Umut Çatı Kapak Sistemleri’nin çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Umut Çatı Çıkış Kapakları olarak, uzun yıllara dayanan tecrübemizle inşaat projelerine geniş ürün gamımız ve profesyonel kadromuzla hizmet veriyoruz. Firmamız faaliyetlerine 2010 yılında Ankara Pursaklar sanayisinde plastik enjeksiyon yaparak çalışma hayatına başladı. Bu dönemde güneş enerjisi sızdırmazlık elemanları üretimi gerçekleştiriyorduk. 2011 yılında çatı çıkış kapakları projemizi hayata geçirip 2012 yılı başında ilk çatı çıkış kapağının üretimini yaptık. 2013 yılında ise sürgülü polikarbon ve sürgülü cam damperi çeşitlerini ürettik. Başlangıçta kapak saclarını lazerde kesip iki yanını kaynaklı ve puntalı olarak yapıyorduk. 2016 yılına geldiğimizde yekpare preste basarak kaynaksız eksiz üretmeye başladık. 2017 yılında ise yekpare gövdeli kapağı amörtisör (piston) olarak üretmeye başladık. 2017 yılının Ekim ayında Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde Türkiye'de bir ilk olarak yaylı bilye kullanarak özel menteşe üretimine imza attık. Böylelikle camlı üst kapağın açılırken geriye düşüp kırılmasını önledik. Kapağın 130 derece açılıp sabit kalmasını sağladık. Türkiye’nin en fazla çatı kapakları üreten firması olarak sektörde lider konumda yer alıyoruz. Müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına kendimizi sürekli yenileyerek sektörün gelişimine katkı sağlıyoruz. 

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Ürünleriniz hangi yapı türlerinde kullanılıyor?

Firmamız geniş bir ürün gamı ile inşaat sektörünün ihtiyacına cevap vermektedir. Yapıların çatılarında kullanılan tüm çatı kaplama sistemlerine uygun çatı kapak sistemlerini üretmekteyiz. Bu geniş ürün gamımız içerisinde klasik kiremit, Osmanlı kiremit, plastik kremit, metal kremit, beton kremit gibi tüm kremit çeşitlerinin yanı sıra sandviç panel, trapez saç, membran, shingle gibi çatı kaplama sistemlerine uygun kapaklarımız yer alıyor. Ral kodunda tüm renklerde ürünlerimizin imalatını yapabilmekteyiz. 

Çatı kapaklarının yapılara kattığı değer hakkında bilgi verir misiniz?

Umut Çatı Çıkış kapaklarıyla çatılara hem işlevsellik hem de tasarım olarak değer katıyoruz. Çatının tasarımına uyum sağlayan, ral kodundaki farklı renk seçeneklere sahip çatı çıkış kapaklarımızla çatılarda estetik bir görünüm sağlıyoruz. Çatı çıkış kapakları havalandırma, aydınlatma ve çatıya çıkış kolaylığı sağlıyor olmasıyla çatı alanlarını daha kullanabilir bir yaşam alana dönüştürüyor.

Ürünlerinizin kullanıldığı referans projelere örnek verir misiniz? 

Bugüne kadar birçok önemli projede çatı çıkış kapaklarımız kullanıldı. Ürünlerimizi, Türkiye içerisinde tüm il ve ilçelerde satış noktalarımız aracılığıyla yapı inşaat firmalarıyla ve nihai tüketicilerle buluşturuyoruz. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz? Yeni ürün ya da yatırım planlarınız var mı?

Umut Çatı Çıkış Kapakları olarak her gün kendimizi ve işimizi daha da geliştirmeye odaklanmış bulunuyoruz.  Müşterilerimizin memnuniyetini arttırmak adına yenilikçi çalışmalar gerçekleştirme gayretindeyiz.