Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Konut satışlarında İstanbul 22 bin 148 konut satışı ve yüzde 18,0 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 11 bin 497 konut satışı ve yüzde 9,4 pay ile Ankara, 7 bin 159 konut satışı ve yüzde 5,8 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 21 konut ile Hakkari, 43 konut ile Ardahan ve 75 konut ile Bayburt oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fırat Life COO’su Ahmet Fırat, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 107’lik bir artışın görüldüğü konut satış rakamlarının, vatandaşın “taşınmaz” yatırımına gösterdiği güveni işaret ettiğini dile getirdi. Konut satışları Ocak-Mayıs döneminde de bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme gösterirken; yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleşti.

BABA YAPI, "YAPI FUARI"NDA YERİNİ ALIYOR BABA YAPI, "YAPI FUARI"NDA YERİNİ ALIYOR

“MARKA PROJELER BAŞKENTE PRESTİJLİ YAPILAR KAZANDIRIYOR”

“16 milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul’da 22 bin 148 konut satışı gerçekleşirken, Mayıs 2022’de İstanbul’u 11 bin 497 konut satışı ve yüzde 9,4 pay ile Ankara’nın takip ettiğini görüyoruz” şeklinde konuyu dile getiren Ahmet Fırat, nüfus yoğunluğu açısından 6 milyona yaklaşan başkentte ise konut satışlarının İstanbul’a oranla azımsanmayacak düzeyde yükseldiğini söyledi. 
Ahmet Fırat, “Ankara’da inşaat sektörünün büyümesine katkı sağlayan bir firma olarak etkin çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bugün yalnızca Ankara’da 7 binin üzerinde konut ve ofis inşa etmiş bulunuyoruz. Özellikle Velux Ankara gibi bir projenin altında imzamız bulunduğu için gurur duyuyoruz” dedi. 
Fırat Life COO’su Ahmet Fırat, Velux Ankara ile ilgili detayları aktarırken, “Fırat Life Style, Ata Yıldız Grup ve Acity firmalarının ortak girişimiyle hayata geçirdiğimiz projemizi 2022 yılı Aralık ayı içerisinde tamamlayarak daire sahiplerine teslim edeceğiz. Ocak 2021’de inşaatına başlanan projemizin yüzde 70’i tamamlandı. İnönü Mahallesi’nde yükselen ve 72 bin metrekare proje alanına sahip toplam 11 blok ve 1000 konuttan oluşan projede, rezidans dairelerle, toplam 3 bloktan oluşan 133 mağaza konsepti ve geniş bir meydan alanı da kullanıcıların hizmetine sunulacak” dedi.

“UZUN ÖMÜRLÜ VE KALİTELİ PROJELERE YATIRIM YAPIYORUZ”

“Projelerimizde öncelik, her zaman, vatandaşımızın beklentisini en üst düzeyde karşılayacak konforla buluşturmak üzerinedir” diyen Ahmet Fırat,  “Bugün Ankara’dan Özbekistan’a kadar birçok farklı lokasyonda uzun ömürlü ve kaliteli projelere yatırımlar yapıyoruz. Emsal projelerimizden de edinmiş olduğumuz inşaat tecrübemizi, günümüz teknolojisiyle birleştirerek tüm projelerimizde en üst seviyeye taşımak üzere çalışmalarımızı sürdürüyor ve konut, ofis, mağaza, villa, rezidans gibi farklı özellik ve kullanım amacındaki alanlar için projeler üretiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.