Nippon Paint-Betek; Sağlıklı Boyalar, İç Cephe Boyaları, Dış Cephe Boyaları, Özel Efektli Boyalar, Fonksiyonel Boyalar, Ahşap ve Metal Boyalar olmak üzere 6 farklı kategoride çeşitli boyaları müşterilerine sunuyor. Boya alanında Nippon Paint, Filli Boya, Fawori, Tempo markalarıyla hizmet veren şirket, ısı yalıtımında ise Dalmaçyalı markasıyla tüketicilere ulaşıyor. ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO/IEC 27001, ISO 50001, IATF 16949 yönetim sistemleri belgelerine sahip Nippon Paint-Betek, üretim ve Ar-Ge teknoloji süreçlerini de bu standartlar doğrultusunda yönetiyor. Nippon Paint-Betek Boya Marka Müdürü Onur Engindeniz ile yeni ürün ve hizmetleri, ürün gamları ve 2022 hedefleri üzerine konuştuk...

Sektördeki çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?


Sektörün ihtiyaçlarına göre ürünler sunmamızın yanında tüketicilerimize, ustalarımıza ve bayilerimize yönelik çalışmalarla onlar için işi kolaylartırmaya çalışıyoruz. 
"Filli Ustam" uygulamamız ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştırarak, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyoruz. Evlerini boyatmak isteyenler, www.filliustam.com internet sitemizi tıklayarak bulundukları il ve ilçede kendilerine en yakın lokasyondaki iyi ustaların listesini görüyor ve inşaat boyacılığı mesleki yeterlilik belgesine sahip, Filli Boya ürün ve davranış eğitimlerini almış iyi ustalara ulaşabiliyor. Aradıkları kriterlere uygun ustayı bularak evlerini diledikleri gibi renklendiriyor. Üstelik Filli Ustam uygulamasından Filli Boya ürünleri kullanılarak yapılan işler de iki yıl boyunca Filli Boya’nın uygulama ve ürün garantisi ile güvence altına alınıyor. 


Yaşam alanlarını renklendirmek ve farklı renk kombinasyonlarını denemek isteyenlere Filli Boya Renk Danışma Hattı ile rehberlik ediyor, özel öneriler sunuyoruz. [email protected] e-mail adresinden de ulaşılabilen Filli Boya Renk Danışma Hattı’nda renk uzmanımız, renkli bir eve sahip olmanın, renk kartelasından doğru seçim yapmanın, yatak ve çocuk odasında, banyo ve mutfakta renk seçmenin püf noktalarını paylaşıyor. 
Bayi geliştirme projemizle de bir yandan babadan oğula nalburluk mesleğini sürdüren bayilerimizin modern ticaret hayatına adaptasyonunu sağlarken bir yandan da müşterilerimizin kullanıcı dostu mağazalarda güvenle alışveriş yapmalarına imkan sağlıyoruz. Bu projemizde bayilerimizin mağaza içi konseptlerinin oluşturulması, kendilerine e-ticaret eğitimi verilmesi, hayatlarını kolaylaştıran ve satışlarını artıracak yeni satış konseptleriyle tanıştırılması gibi programlarımız var.
Boya ustaları son tüketicilerin marka ve ürün tercihinde uzmanlıkları sebebi ile çok önemli rol oynuyor. Fawori, 2005 yılında boya ustalarını hedef alarak sektöre kazandırdığımız bir marka. Fawori Dünyam ile sektörde ilk kez boya ustalarına yönelik oyun, eğlence ve deneyim odaklı büyük bir usta programını başlattık.  Android ve IOS uyumlu Fawori Dünyam uygulamasını telefonuna indiren ustalar, kendilerini ifade edecek bir avatar oluşturma, verilen görevleri yerine getirdikçe başarı rozeti kazanma gibi interaktif ve eğlenceli bir dünyaya adım atıyor. Ustalar kazandıkları rozetlerle sürpriz fırsatları yakalarken kullandıkları Fawori ürünlerindeki barkodları okutarak uygulamadaki çarkıfelekten anında deneyim veya hediye kazanma şansına sahip oluyor.

2022 yılında pazarda nasıl bir strateji izleyeceksiniz? Gündeminizde yeni yatırım, ürün ya da pazar arayışları var mı?

Online satış kanalımızı güçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaşam alanlarını yenilemek isteyenler, www.filliboya.com/shop üzerinden kolayca boya ve renk numunesi siparişi verebiliyor, mekana özel renk önerilerinden garantili boya hizmetine, renk danışmanlığından uygulama videolarına kadar birçok konuda hizmet alabiliyor. Müşteri Deneyimi ekibimiz de tüm süreçlerde tüketicilerimizle ve bayilerimizle birebir iletişim halinde bulunuyor.

Boya, hem iç hem de dış mekanın en önemli tasarım malzemelerinden biri. Sizce mekan kimliğinin oluşumunda boyanın önemi nedir?

Boya dekorasyonun ve yenilemenin ayrılmaz ve önemli bir parçası. Renkler kişilerin estetik algılarını yansıttığı gibi duyguları üzerinde de etkili olabiliyor. Bununla birlikte boyanın fonksiyonel olması, kaliteli olması çok önemli.  Ar-Ge ve inovasyon ile boya teknolojilerini, tüketicinin ihtiyaç duyduğu yeni fonksiyonlar içeren ürünler üretmek yönünde geliştiriyoruz. Dolayısıyla boya, dekoratif etki ve işlevselliği giderek daha çok bir arada sunuyor. 
Nippon Paint olarak Türkiye’de GreenGuard Gold sertifikası alan ilk ve tek boya ürünü Minoa Premium serisiyle iç cephelerde sağlıklı boya kategorisi ile hava kalitesini artırıyoruz. İpeksi mat dokudaki Minoa Premium Silk Matt ve mat dokuda Minoa Premium Matt ürünlerimiz emisyon salınımı yapmıyor, formaldehit ve alerji yaratabilecek kimyasallar içermiyor, içerisinde uçucu organik bileşen (VOC) bulundurmuyor. Bu boyalar aynı zamanda sağlığa zarar veren ağır metalleri ve biyosit içermiyor.
Nem oranı yüksek olan bölge ve yapılarda bakteri, mantar ve küf gibi mikroorganizmalar insan sağlığını tehdit eden boyutlara varabilir. Bunun önüne geçmek için nemli duvarların antiküf veya antibakteriyel boyalar ile boyanması çözüm açısından en doğru tercih olmakta. Filli Boya markamız, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış Momento Silan Cleanix ve Momento Max Cleanix boyalarını üreterek, bakteri, küf ve mantar oluşumunu engelleyen içeriğiyle sağlıklı bir ortam sunuyor. Antiküf / antibakteriyel boya, nem oranı yüksek olan yaşam alanlarında, hastanelerde, sağlık kurumlarında, yemekhanelerde, depolarda, kreşlerde, haricen çocuk odalarında ve okullarda kullanılabiliyor.
Fawori Silikonlu İpek Antibakteriyel ürünümüz ise sınıfında yüksek örtücülüğe sahip, silinebilen, bakteri oluşumuna karşı güvenle kullanılabilen boya olarak öne çıkıyor. Fawori Silikonlu İpek Antibakteriyel iç cephe boyası, su bazlı, akrilik kopolimer esaslı, silikon katkılı, ipeksi mat dokuda, mikroorganizma (E.coli, S. Aureus, A.brasiliensis, P.purpurogenum, MRSA, VRE) oluşumunu engelleyen kimyasallar ile takviye edilmiş antibakteriyel, ipeksi mat dokuda dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmıştır. 
Öte yandan duvarları yazı tahtasına, projeksiyon perdesine dönüştüren boyalarımız mevcut. Nippon Paint iç cephe boyamız Sketchy uygulandığı duvarı beyaz tahtaya dönüştürüyor. Duvarın ne renk olduğu fark etmeksizin uygulanan boya, marker kalemle yazılıp silinebilen duvarlar oluşturuyor. Nippon Paint Chalky ise duvarları nostaljik kara yazı tahtasına dönüştürüyor. Nippon Paint projeksiyon boyamız ‘Projectura’ ile duvarlara fonksiyon katarak projeksiyon perdesine dönüştürebilir, dizi, film izleyebilir,  bilgisayarda yapılan birçok çalışma duvara yansıtılabilir.

MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Oteller hem işlevselliğin hem de konforun maksimum seviyede olması beklenen yapılar. Farklı tasarımlarıyla öne çıkan otel yapılarına çözümleriniz neler?

Oteller, iç ve dış mekan olarak birçok alandan oluşmaktadır. Her alandaki ihtiyaç ve çözüm farklı ürün ve hizmet gerektirmektedir. Nippon Paint-Betek olarak iç mekan, dış mekan, dekoratif boyalar, etkin çözüm ürünleri, cam tekstili, ahşap bakım ürünleri, metal boyaları, zemin boyaları, kort boyaları, yapı kimyasalları, ısı yalıtımı, ses ve su yalıtımı gibi çok önemli konularda tecrübeye, ürüne ve uzman kadrolara sahibiz. Tüm bunların yanında numune uygulaması, renk danışmanlığı ve satış sonrası servis hizmetlerimiz ile de otellerin sürdürülebilir çözüm ortağıyız.
Oteller, misafirlerine eşsiz deneyimler yaşatmak için odalarında ve herkese açık alanlarda eşsiz olmak isterler. Nippon Paint-Betek’deki dekoratif ve fonksiyonel ürünlerimiz duvarı dönüştürerek adeta eşsiz bir sanat serine çevirirken diğer ürünlerimiz uygulandığı yüzeyi maksimumda koruyarak ömrünü uzatır ve güzel görünmesini sağlar. 

Konut yapılarında daha çok hangi renkler tercih ediliyor?

Pandemi dolayısıyla evde geçirilen zamanın artması, ferah ve aydınlık yaşam alanlarına sahip olmanın önemini artırdı. Filli Boya Ferah Renkler Kartelası’nın içeriğini oluşturan beyaz ve nötr tonlar aranan bu sadeliği kullanıcıya sunuyor. Böylece yeni başlangıçlara, saflığa, masumiyete ve hijyene yaşam alanlarında yer veriliyor. Aynı zamanda iç mekanda gri kullanımı da yarattığı şık ve ciddi atmosfer sebebiyle trendlerin başında yer alıyor. Konut yapılarında en çok tercih edilen iç cephe renklerini sırasıyla Lületaşı, Andezit 20, Kırık Beyaz, Kum Beyazı, Andezit 45, Kumru, Andezit 10, Andezit 15 ve Şampanya olarak belirtebiliriz.
Konutlarda dış cephenin yapısına ve rengine karar verirken çevre evlerin dış cepheleri, varsa bağlı bulunulan sitenin belli kuralları, evin kullanım amacı gibi faktörlerin yanında evi görkemli göstermeye dayalı dış cephe renginin seçimi de önemli rol oynar. Genellikle dış cephe boya renklerinde soğuk renkler hakimdir. Mavi, lacivert, yeşil, gri, açık mavi, antrasit, füme, lacivert, koyu yeşil, su yeşili, mint gibi renkler son yılların trend dış cephe renkleri arasında yer alıyor. Kullanım alanlarına göre farklılık gösterse de bu tonların en çok tercih edilenlerini gri ailesi oluşturuyor.