Doğalgaz veya LPG ile kullanıma uygunluğuyla da öne çıkan ürün paslanmaz çelik malzeme ile üretilmiş bir brülöre sahip olmasıyla da avantaj sunuyor. Kalorifer devresi ve sıcak su kullanımını hazırlayan monotermik eşanjör sistemi ve yoğuşma eşanjörünün sağladığı avantaj ise radyatör devresi suyunun, eşanjörün içerisinden geçerek yoğuşma teknolojisinden faydalanması ve böylelikle enerji tasarrufu sağlanmasıdır.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ SAĞLIYOR

Divacondens D Plus kombi geliştirilmiş elektronik kart ve geniş modülasyon aralığına sahip gaz valfisiyle yeni bir yanma kontrolü sistemi de bulunuyor. Ferroli’nin tüm kombilerinde olduğu gibi Divacondens D Plus kombi de ileri emniyet sistemleri ve yüksek güvenlik standartları ile güçlendirilmiş. Aynı zamanda güneş enerjisi sistemine bağlanabiliyor, böylelikle entegre çalışma sistemi oluşturulup, yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. 

İleri bir teknoloji ürünü olarak tasarlanan Divacodens D Plus kombiler micro işlemcili, LCD kumanda paneline sahip. LCD ekranından; kullanım suyu sıcaklığı, kullanım suyunda eco/comfort (eko/konfor) seçimi, kalorifer suyu sıcaklığı, yaz/kış konumu seçimi, ateşleme esnasında oluşan alevin boyu ölçümünü izlenebilme imkanı sunuyor. Ayrıca kumanda paneli bir ekonomi paneli görevini de görebilecek şekilde dizayn edilmiş. Bu özelliğiyle yüzde 15 ile yüzde 20 arasında yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu fonksiyon cihazın dış hava sensörüne bağlı olması durumunda aktif olmaktadır. 

Condens D Plus’un bir diğer önemli özelliği ise kombi üzerinde akıllı arıza teşhis sistemine sahip olmasıdır. Diva oluşabilecek arızalar, dijital ekranda kodlanarak gösteriliyor. Comfort (konfor) modunda cihaz ısıtma sensörü aracılığıyla kullanım suyundaki suyun sıcaklığını 40 ºC’de sabit tutma özelliği bulunuyor. Bu özelliğiyle kullanım suyunun hazırlanma süresi yüzde 50 azaltılmıştır. Çok daha kısa sürede kullanım suyu ihtiyaçları karşılanabiliyor.