Ferroli Türkiye’nin bireysel ürünler, endüstriyel ürünler ve merkezi sistem çözümlerinde son derece geniş bir ürün gamına sahip olduğunu belirten Ferroli Bestherm Genel Müdür Yardımcısı Erol Porsemay, çözümlerinin yüksek tasarruf özellikleri ve düşük emisyon değerleriyle çevreci olmasına ve yüksek verimlilik sunmasına dikkat çekiyor. 

Ürün grubunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Bireysel ürünler, endüstriyel ürünler ve merkezi sistem çözümlerinde son derece geniş bir ürün gamına sahip olan Ferroli Türkiye, tasarruf özellikleri yüksek olan, yüzde 109’a varan verimle çalışan ve düşük emisyon değerleriyle doğa dostu olan yoğuşmalı ürünleri ile geniş bir ürün gamına sahip. Bunları şöyle sıralamak gerekirse;

  • YOĞUŞMALI KOMBİLER: Bu gruptaki ürünlerimiz iki ürün grubuna ayrılmaktadır; BluehelixTech 25-35 C/A Premix Yoğuşmalı Kombiler ve Dıvacondens D Plus F24 Condens Yoğuşmalı yeni ERP yasasına uygun düşük emisyonlu (Low NOx) kombimiz. 
  • Bleuhelix Tech 25-35 C/A Premix Yoğuşmalı Kombiler: Bluehelix Serisinin premix yoğuşma teknolojisine sahip yeni modeli BLUEHELIX TECH 25 ve 35 kw’lık iki farklı kapasite ve üç model seçeneği ile Türkiye pazarına sunulmuştur. Hem kalorifer ısıtması hem de sıcak kullanım suyu üretiminde A sınıfı yüksek sezonsal verimliliğine sahip, premix (ön karışım) yeni teknoloji birbirlerine entegre hava/gaz karıştırıcısı, modülasyonlu fan ve geniş yanma yüzeyli mikro alevli paslanmaz çelik brülör kullanılmış olup yüzde 21-100 arasında geniş güç modülasyon aralığına sahiptir.

Ferroli Patentli titanyum alaşımlı paslanmaz çelik yoğuşma eşanjörü ile arttırılmış ısı geçiş yüzey alanı, yüzde 109’luk yüksek verim değeri, güneş kollektörü ile entegre çalışma özelliğiyle kullanım suyunda yüksek konfor ve yakıt tasarrufu, kullanım suyunda ekonomi ve konfor özelliği ve yeni Avrupa Standardı EN13203'e göre sıcak kullanım suyunda en yüksek konfor seviyesine sahiptir. Ayrıca cihazın çalışma fonksiyonlarının tamamının izlenebildiği LCD ekrana (Kontrol paneli aynı zamanda dış hava kompanzasyon paneli görevini görebilecek şekilde dizayn edilmiştir) sahiptir. Dış hava sensörü ile modülasyonlu veya on-off oda termostatları ile çalışma imkanı, kompakt ölçüleri sayesinde en dar mekanlarda kolay montaj ve kullanım alanından tasarrufu sağlamaktadır. A tiplerinde entegre üç yollu vanası ile boyler kiti kullanımına gerek bırakmaması, bu cihazların en önemli özellikleridir.
Dıvacondens D Plus F24 Condens Yoğuşmalı Yeni ERP Yasasına Uygun 
Condens yoğuşma teknolojisine sahip, özel tasarımlı su soğutmalı atmosferik brülör sayesinde düşük Low NOx emisyon oranları ile yeni enerji yönetmeliğine uygun yeni modeli Divacondens D Plus F24, Türkiye pazarına sunulmuştur.
Divacondens D Plus F24 Yoğuşmalı Kombi; Kalorifer dönüş suyunu sekonder yoğuşma eşanjöründen geçmesini ve atık baca gazı ile ön ısıtma yapılmasını, böylece baca gazı gizli ısısından yararlanılmasıyla yüzde 104’lik yüksek verim değerlerine ulaşılmasını sağlıyor. Yeni Enerji Yasasına uygun özel tasarımlı su soğutmalı atmosferik brülör sayesinde düşük (Low NOx class 6) emisyon değerleri ile çevreci ve doğa dostudur. Yeni yanma kontrol sistemi ile gelişmiş elektronik kart sayesinde yanmayı, belirli periyodlarda yapılan kontrollerle düzenleyerek sürekli yüksek yanma verimi sağlıyor.

  • YOĞUŞMALI KAZANLAR: Bu gruba Bluehelix Tech S 45 H ve Energy Top W 70- 80-125 Premix yoğuşmalı kazanlarımız ilave edilmiştir. 

Energy Top W 70-80-125 Hermetik Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar:

Bu cihazların en önemli özelliği, hermetik duvar tipi olarak kullanılabilmesi ve yüksek kapasiteli ısıtma ihtiyaçlarını kaskad bağlanarak karşılamasıdır.
Premix yoğuşma teknolojisi ve micro alevli metal  fiber kaplı çelik brülör ile yüzde 109 verim, 70, 80 ve 125 kw’lık üç farklı kapasite seçeneği, doğalgaz veya LPG ile çalışmaya uygun, frekans kontrollü fan ve magnezyum silisyum alaşımlı spiral kanatçıklı döküm alüminyum yoğuşma eşanjörü ile her kapasitede yüksek verim, düşük atık gaz emisyonları, çalışma fonksiyonlarının tamamının izlenebildiği mikroprosesör kontrollü, dijital LCD ekranlı, dış hava sensörü bağlanması durumunda dış hava kompanzasyon paneli görevi de yapabilen ve kazan üzerinde bulunan kontrol paneli ile; 6 adet kazan +1 adet dıs hava sensörü + 2 adet zon (1 adet ısıtma devresi veya 2 adet ısıtma devresi) bağlantı ve kontrol imkanı, Open-Therm modülasyonlu veya on-off oda termostatları ile çalışma olanağı, bina otomasyon sistemleri ile entegre çalışabilme özelliği, (0-10vdc girişi), uzaktan reset, çalışma göstergesi, arıza göstergesi bağlanabilme özelliği Energy Top W serisinin üstün özellikleridir.

Bluehelix Tech S 45H Hermetik Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar:

Bluehelix Serisinin duvar tipi kazan sınıfında yer alan Bluehelix Tech S 45H kazanımız 45.6 kW'lık kapasiteye sahiptir. Ferroli Patentli Titanyum Alasımlı AISI 316 Paslanmaz Çelik Ana Esanjörü, ERP'ye göre A Sınıfı Enerji Verimlilik Sınıfı ve birbirine entegre hava/gaz mixeri, modülasyonlu fan ve mikro alevli paslanmaz çelik brülörden olusan premix brülör grubu ve aynı zamanda harici üç yollu vana veya boyler bağlı kiti ile sıcak kullanım suyu alma imkanı olan Bluehelix Tech S 45H kazanımız; duvar tipi kazanlarımız içerisinde yer alıyor.

Yakın zamanda pazara sunacağınız ürünler var mı?

2020 yılında duvar tipi yoğuşmalı kaskad kazanların üretimiyle ilgili yatırım kararı aldık. 2021 ikinci çeyreğin sonuna doğru seri üretime geçecek şekilde çalışıyoruz. Bu cihazların en önemli özelliği; Hermetik duvar tipi olarak kullanılabilmesi ve yüksek kapsiteli ısıtma ihtiyaçlarını kaskad bağlanarak karşılamasıdır. Kaskad bağlantı sayesinde büyük mekanlar için etkili bir çözüm olan Energy Top W, yüzde 109 verimle çalışarak önemli oranlarda tasarruf sağlıyor. 70 80 ve 125 kw olmak üzere üç farklı seçeneği olan Energy Top W, kullanım suyu için harici boyler ile kullanılması durumunda insan sağlığı için son derece zararlı olan lejyonella bakterisinin oluşumunu da engelliyor. En çevreci ürün anlamına gelen NOx 5. sınıf emisyon özelliğine sahip olan Energy Top W, yüksek emniyet özellikleriyle kullanıcıya büyük bir konfor da sunuyor. Teknik özellik ve üstünlükleri şu şekildedir:
 
Premix yoğuşma teknolojisi ve micro alevli metal  fiber kaplı çelik brülör ile  yüzde 109 verim, 70, 80 ve 125 kw’lık üç farklı kapasite seçeneği, doğalgaz veya LPG ile çalışmaya uygun, frekans kontrollü fan ve magnezyum silisyum alaşımlı spiral kanatçıklı döküm alüminyum yoğuşma eşanjörü ile her kapasitede yüksek verim, düşük atık gaz emisyonları, çalışma fonksiyonlarının tamamının izlenebildiği mikroprosesör kontrollü, dijital LCD ekranlı, dış  hava sensörü bağlanması durumunda dış hava kompanzasyon paneli görevi de yapabilen ve kazan üzerinde bulunan kontrol paneli ile 6 adet kazan +1 adet dıs hava sensörü + 2 adet zon (1 adet ısıtma devresi veya 2 adet ısıtma devresi) baglantı ve kontrol imkanı, Open-Therm modülasyonlu veya on-off oda termostatları ile çalışma olanağı, bina otomasyon sistemleri ile entegre çalışabilme özelliği, (0-10vdc girişi), uzaktan reset, çalışma göstergesi, arıza göstergesi bağlanabilme özellikleri Energy Top W serisinin üstün özellikleridir.