Kurulduğu günden bu yana birçok projeye özel çözümler sunan Fales Akustik, tasarımı ve akustiği bir araya getiriyor. Çıkış noktaları ise açık ofis ortamlarında çalışmayı zorlaştıran ses problemlerine çözüm bulmak. 2021 yılı iş gündemi ve projelerini sorduğumuz Fales Akustik Marka Yöneticisi Gülden Şenolan, bugüne kadar birçok yurt içi ve yurt dışı projelerinde yer aldığını belirtirken şu anda Dubai’de bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Şenolan ayrıca Fales Akustik’in 2022 yılında Avrupa’ya açılmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.  

Fales Akustik Çözümlerin çalışmaları ve ürünleri hakkında bilgi verir misiniz?

Fales Akustik Çözümler kurulduğu günden itibaren tecrübeli ekibi ile birçok büyük projeye imza atmış bir firmadır. Projelerimiz ile sektör liderleri arasında yer alıyoruz diyebiliriz.  Aslına bakarsanız açık ofis ortamlarında çalışmayı zorlaştıran ses, gürültü problemleri çıkış noktamız. Biz açık ofislerde en büyük sorunun akustik problem olduğunu düşünüyoruz ve bu sorunları ortadan kaldırmak için keçe malzeme kullanılarak akustik ürünler tasarlamaya ve sonra da üretmeye başladık. Böylece akustik konusu profesyonel olarak büyümeye devam ederken bizim yeni marka oluşturup uzmanlığımızı bu alanda göstermemiz şart oldu ve FALES markası oluştu.

Pandemi ile insanlar vakitlerinin çoğunluğunu evlerde geçirir oldu. Bu durum sektörünüzde hangi talepleri doğurdu, nasıl etkiledi? 

Pandemi süreci ile birlikte homeoffice çalışmaları sıklaştı. Ne kadar evlerimizde rahat olsak da ofislerimizdeki çalışma konforunu sağlamak evlerde mümkün olmuyor. Yankı problemi, aile fertlerinden oluşan kirli ses ve gürültü konforlu çalışmayı engelliyor. Biz de bu sebeple ev tipi akustik ürünlerimiz ile çalışma alanlarında akustiği sağlamayı hedefledik. Kolay montaj edilebilen, temizliği kolay ve yanmazlık gibi birçok belgesi olan akustik ürünlerimizden çok iyi geri dönüşler aldık. Ofislerinizi evlerine taşımak isteyenlerin ofislerini evlerine getirdik diyebiliriz. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Fales ürünleri yüksek tempolu çalışma alanlarında, ofis içinde, toplantı salonlarında, koridorlarda, bekleme (lobi) alanlarında, çok amaçlı salonlarda, yemekhanelerde ve okul sınıflarında gibi akustik sorunu olabilecek her alanda kullanılabiliyor. Ayrıca ev tipi ürünlerimiz ile de evlerinizde akustik konforu sağlamanız için ürünlerimizi tasarlamaya devam ediyoruz. 
Fales’in en büyük ayrıcalığı %100 keçe kullanımı ve doğaya dönüşümlü sürdürülebilir ürünler olması. Aynı zamanda ses yutum özelliği anlamında da yapılan ölçümlerde ciddi sayılara ulaşılıyor. Aslına bakarsanız bu ürünlerin bir diğer farkı da dekoratiflik. Farklı form ve tasarımlarda olan ürünlerimiz konumlandırıldığı alanlarda farklılık ve şıklık katıyor. Fales’i tercih etmeniz için birçok sebepten bir tanesi de size sadece ürün satışı sunmuyor sürecin en başından sonuna kadar sizinle deneyimlerinize ortak oluyor. Ofis mekanları, toplantı odası, yemekhane gibi alanlar en yoğun akustik sorunu olan ve çözüm bekleyen alanları Fales ayrı ayrı değerlendiriyor. Mekana özgü akustik konusunu çalışıyor. Ürün değerlendirmeleri yapılıyor ve rapor sunuyor. Yaklaşık olarak ürün konumlarının sağlayacağı faydayı saptadıktan sonra da mekan içerisinde ürün yerleşimi tamamlanmış oluyor. Kullanımdan bir süre sonra da kullanıcının akustik deneyimlerini raporluyor ve memnuniyet ölçümü yapıyor. Yani Fales Akustik Çözümler kullandığı ürünler, güçlü proje ekibi ile farklılığını ortaya koyuyor. Biz ürünlerimizde her zaman şık görünüşe dekoratif çözümlere ve kullanılabilirliğe önem gösteriyoruz.

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’a katılım gerçekleştireceksiniz. Burada hangi çözümlerinizle yer alacaksınız?

Hyve Group’un düzenlediği, inşaat sektörünün trendlerine yön veren, en yeni yapı teknolojileri ve ürünlerinin sergileneceği, 06-09 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul fuarında da ürünlerimizle yer almayı planlıyoruz. 

Yanı sıra ürünlerimiz şu an 17 farklı renkte ve 20 farklı formda üretilirken farklı farklı konumlandırmalar ile kullanılabiliyor. Çalışma alanlarında çalışanlara kişisel alan yaratmak adına masa arası seperasyon ürünlerimiz mevcut. Ayrıca ayaklı seperasyon olarak da kullanılan ürünlerimiz ile ofislerde gizlilik sağlıyoruz. Tavan ve duvarda kullanılan ürünlerimiz ile de alanlarınızda akustik ses düzenini sağlamak, yankı ve gürültüden uzaklaşmak mümkün. Fuar için de klasikleşmiş ürünlerimize de yer vereceğiz ama önceliğimiz yeni çıkan ürünlerimiz olacak. Aslına bakarsanız fuar bizim için biraz da yeni ürünlerimizin lansmanı gibi olacak. 
Fuarda yer vereceğimiz en son tasarımız Resif ile de ilgi çekeceğimizi düşünüyoruz. Resif bir kütüphane… %100 keçe kullanılmış, doğaya dönüşümü olan, sürdürülebilir bir kütüphane… Hem dokusu hem de tarzı ile oldukça tarz ve yenilikçi… Ses yutuculuk anlamında da birçok belgesi bulunan bu yeni ürünümüz konumlandırıldığı ortama sessizlik getiriyor. Tıpkı bizim 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı’na sessizlik getireceğimiz gibi….

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Gelen projelere göre yurt dışı ve yurt içi birçok yerde Fales Akustik var diyebiliriz. Şu an Dubai’de bir proje yapıyoruz ve 2022 planlarımızda Avrupa’ya da açılmayı hedefliyoruz.