Başarısını arttıracak yatırımlara odaklanan ACP Yapı Elemanları, hem yurt içinde hem de yurt dışında müşterilerinin karşısına yeniliklerle çıkacak. Bu yıl altıncı yılını kutlayan markanın gündemini, Şirket Müdürü Erhan Karabağ’dan dinledik.

Firmanızın dünden bugüne yapılanması, faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

ACP YAPI ELEMANLARI belli prensipler üzerinde kurulmuş ve bu çizgisinde yoluna devam eden bir firma. Öncelikle sloganımız "Gözünüz arkada kalmasın". Müşteri ve çözüm odaklı bir firmayız. Bize verilen siparişlerin, anlaşması yapılan uygulama projelerinin asıl hedefi müşterinin gözü arkada kalmadan işlerinin uygulamalarının gerçekleştirilmesi, malzeme siparişlerinin talebe uygun şekilde zamanında tesliminin gerçekleştirilmesidir. Eğitimlerimizi, insan kaynakları eğilimini tamamen bu esaslara göre değerlendiriyoruz. Ticaretle uğraşan herkesin başarılı olabilmesi için öncelikle kendisine şu soruyu sorması gerekir; “Bu ürünü başka yerlerden de tedarik edebilmek mümkün iken müşteri neden benim firmamdan temin etmeyi tercih etsin?” Burada firmanız adına kurgulayabileceğiniz birçok rekabet etkeni ya da müşteri tercih sebebi ortaya çıkıyor. Hedefim en ucuz olmak, hedefim en uzun vadede satış yapabilmek, en hızlı ürün teslimi gerçekleştirebilmek, en kaliteli hizmeti sunabilmek gibi... Bu yönelimler doğrultusunda da kendinize bir müşteri portföyü ediniyor ve eğer çizginizi muhafaza ediyorsanız da sizin yöneliminiz doğrultusunda size değer veren bir müşteri portföyünüz oluşuyor. Biz de baştan prensiplerimizi "Gözünüz arkada kalmasın" olarak belirleyerek aslında ortaya zor bir iddia koymuştuk. Ancak geldiğimiz noktada kendi kapsamımızda yurt içi ve yurt dışında kendimizi kabul ettirdiğimiz bir müşteri portföyü oluşmuş durumda. Biz de bu değer yargısına sahip müşteri portföyümüzü geliştirerek şirketimizi uluslararası alanda söz sahibi bir firma olma yolunda yavaş fakat emin adımlarla devam ediyoruz. 

Hem işlevsellik hem de tasarım açısından sistemlerinizin yapılara sağladığı fayda nedir?

Firmaların ticari faaliyetleri esnasında ortaya koyduğu gücün kaynağı öncelikle kendi çalışma prensiplerine uygun tedarikçiler, insan kaynakları ve müşteri portföyü olarak üç kademede değerlendirilebilir. Bu ana taşıyıcı kolonları çok güçlü ve sağlam olması sizin de prensipleriniz doğrultusunda faaliyetlerinize devam ettirebilmeniz açısında son derece önemli.  Bu doğrultuda firmamızın bu yıl 6. yılını kutladık, kurulum aşamasından bugüne kadar her zaman doğru tedarikçilerle çalışma gayreti içerisinde olduk. Her konuda hizmet aldığımız ana tedarikçiler olsun, tali tedarikçiler olsun hepsi firmamızın prensipleri ile uyumluluk göstermektedir. Şu anda birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Otomatik kapı sistemleri, kapı donanım aksesuarları, cam aksesuarları, pencere ve kapak açma motorları, yangın dayanımlı alüminyum camlı kapı pencere sistemleri, yangın dayanımlı cephe sistemleri bunlardan bazıları. Bu ürün portföyümüzün en önemli ortak noktası üst sınıf projelere hitap etmesi ve tamamlayıcı nitelikte özellikler göstermesi. Takibimizde olan hastane, otel, havalimanı, iş merkezi, alışveriş ve yaşam merkezi, rezidans projelerine yönelik olarak estetik, kaliteli, projesine ve iş programına uygun olarak hizmet sunmaktayız. Bu projelerde en önemli ihtiyaçlardan birisi olan doğru ürünün doğru yerde kullanılması konusunda da destek sağlamak adına teknik kadromuz proje, teknik özellik montaj detayları konusunda çalışmalar yapmakta ve müşterilerimize destek sağlamaktayız. 

Hedefleriniz neler?

2019 yılında en önemli gelişme satın almış olduğumuz fabrika binamıza taşınmamız olacak. Şu anda mevcut çalışma sistemimize uygun hatta bir adım daha öteye taşıyacak nitelikte kendi binamızın tadilatları devam etmektedir. Ayrıca yurt dışı satışlara ve proje takibine biraz daha fazla önem verdiğimiz bir yıl. Şu anda Ortadoğu bölgesinde yangın dayanımlı alüminyum sistemler ve yangın dayanımlı otomatik kapılar ile ilgili olarak çalışmalar yapmaktayız. Sözleşmemiz imzalandı, resmi makamlardan onaylarımız alındı. Malzeme sipariş aşamasındayız, beş ay içerisinde tamamlanacak proje ile birlikte yurt dışında gerçekleştirmiş olduğumuz en büyük projemizi de tamamlamış, bu konuda da ciddi deneyimler elde etmiş olacağız.