Türkiye’nin en önemli sanayi kollarından biri olan otomotiv sektöründe verimliliği artıracak tüm teknolojiler önem arz ediyor. Bu önemli teknolojilerden biri de üretim hatlarında robotik etiketleme. Nitekim üretim hatlarında robotik etiketlemeye geçen otomotiv firmaları olası yanlış etiketleme, sipariş miktarlarından dolayı oluşan yüksek etiket fiyatları, tedarikçi zorlukları, ürün kalite farklılıkları, zaman kayıpları, minimum etiket sipariş miktarından dolayı oluşan israflar, depolama yeri gibi sorunlarının önüne geçerek fayda sağlıyor. 

ESNEKLİK AVANTAJI

Kaynak, iç lojistik, boyama ve etiketleme gibi daha birçok fonksiyon entegre sistemlerinin yer aldığı otomotiv sektöründe robotik etiketleme ile esneklik ve kalite standardı yakalanıyor. 
İki ve çok eksenli çalışabilen robotlarla farklı yüzeylerin farklı noktalarına etiketleme yapılmasının yanı sıra yürüyen bant üzerinde ürünün durdurulması gerekmeden etiketleme mümkün oluyor. Böylelikle hatlarda yavaşlama ve durmalar engelleniyor. Bu durumda robotik etiketleme ile zaman ve işçilikte verimlilik sağlanıyor. 

Almanya merkezli NOVEXX SOLUTIONS projelendirme, kurulum ve sonrasında sağladığı eğitim ve teknik servis hizmetleriyle müşterilerine fayda sağlıyor. Federal Mogul, Delphi, Mutlu Akü ve İnci Akü gibi sektöründeki öncü firmalar için başarılı projeler gerçekleştiren NOVEXX SOLUTIONS firmalara özel geliştirdiği projelerle etiketleme konusunda çözüm ortağı olmaktadır. 

http://www.novexx.com.tr/