Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi arasında yer alan Polatyol Grubu, faaliyet gösterdiği tüm kalemlerde olduğu gibi gayrimenkulde de başarılı işlere imza atıyor. İkinci gayrimenkul geliştirme projesi olan Eston Şehir Koru, tasarım çizgisi ile öne çıkıyor. Projenin doğayla iç içe bir tasarım anlayışına sahip olduğunu belirten Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, proje hakkındaki sorularımızı cevapladı. 

Eston Şehir Koru projesinin özellikleri, yaşam kurgusu hakkında bilgi verir misiniz?

Eston Şehir Koru, ikinci gayrimenkul geliştirme projemiz olarak yükselmeye devam ediyor. Eston Şehir Koru’yu tasarlarken Bahçeşehir’in gerçek dokusuna uygun olmasına özen gösterdik ve az katlı yatay mimarinin öne çıktığı bir proje hazırladık. İnsanların gerçekten nefes alacağı sosyalleşmeye olanak veren meydanlar, geniş yeşil alanlar ve farklı bina gruplarının yerleşimiyle alternatif yaşam alanları oluşturduk. Eston Şehir Koru’nun her metrekaresi hem kişisel hayatın ön plana çıkartılmasına hem de mahremiyetin korunabilmesine imkan tanıyor. Kısaca, Eston Şehir Koru’yu az yoğunluklu, yeşille iç içe 4 bin kişilik keyifli bir kasaba olarak planladık. Projemizde ağırlıklı olarak villa, katlı villa, beş katlı Koru Konakları ve 7-8 katlı Koru Evleri’yle toplam 1090 konut ve ticari birimler inşa ediyoruz. Doğayla iç içe bir tasarım anlayışına sahip olan Eston Şehir Koru'da her beklentiye yanıt veren, 2+1'den 5,5+1'e kadar uzanan geniş bir yelpazede konut seçenekleri yer alıyor. Projemizin tam merkezinde sakinlerimizin gündelik ihtiyaçlarını karşılayabileceği “Meydan Çarşı” yer alıyor. Meydan Çarşı’nın içerisinde ise hem sakinlerimize hem de tüm bölgeye hizmet verecek bir sosyal tesis planlanıyor.

Yaklaşık 4 bin kişinin yaşayacağı bir kasaba olarak tasarlanan Eston Şehir Koru’da yeşil alanlar kapsamında hangi çalışmalar yapılacak? 
 

200 dönümlük çorak bir alanı kısmi koru alanlarına çevireceğimiz bir peyzaj planladık. Projemizin 90 dönümü tamamen yeşil alan olacak. 25 dönüm aktivite ve oyun alanımız var. Yeşille iç içe doğal bir yaşam sunduğumuz projemizde yaklaşık 1700 adet ağaç ve 26 bin 500 ağaççık ve süs bitkisi bulunan bir korumuz olacak. Sakinlerimiz geniş meyve bahçelerinde dalından koparıp taze ve organik meyve yeme fırsatı bulacak.
 

Projede yer alacak sosyal donatılar neler? 

Eston Şehir, gölet, kapalı ve açık yüzme havuzları, doğayla iç içe yürüyüş yolları, açık meditasyon alanları, mini futbol ve basketbol sahaları, bisiklet ve koşu yolları, çocukların güvenle koşup oynayabileceği geniş yeşil alanlar, tırmanma duvarları ve aktivite parkları, kaykay ve roller blade parkı, ortak parti alanları, açık hava barbekü alanları, amfi tiyatro ve gösteri alanları, evcil hayvan parkları yer alıyor. Ayrıca sakinlerimiz Meydan Çarşı'da günlük ihtiyaçlarını karşılarken, restoran ve kafelerde sevdikleriyle beraber lezzetli ve keyifli zaman geçirebilecek.

Bahçeşehir’de hayata geçen Eston Şehir Koru’nun lokasyon avantajları hakkında bilgi verir misiniz?

Eston Şehir Koru, Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı’nı şehre bağlayan ana arterlerin kesiştiği noktada yer alıyor. Gerçekten özel bir konuma sahip. Yakın çevremizde çok sayıda sağlık kuruluşu, eğitim kurumu ve alışveriş merkezi de yer alıyor.

Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi arasında yer alan Polatyol Grubu’nun gündeminde yer alan diğer projeler neler? Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Gayrimenkul geliştirme konusunda ilk projemiz Eston Şehir Mahallem’i tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. İkinci projemiz Eston Şehir Koru’da ise çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İlk hedefimiz Eston Şehir Koru’yu sakinleriyle buluşturmak. Yeni projeler üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz.