Vestel’in bu yılki ajandasında yer alan en önemli konu başlıklarından biri Vestel Proje Ortağım projesi. Müşterilerin hayatını kolaylaştırmak amacı ile projenin en başından anahtar teslimine kadar olan süreci kapsayan Vestel Proje Ortağım’ı ve iklimlendirme alanındaki çalışmalarını, Vestel Ticaret A.Ş. Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Kıvanç Işık ile konuştuk. 

Vestel’i bu yıl gündeminde hangi çalışmalar, yenilikler var?

Vestel’in bu yıl üzerinde durduğu inovatif projelerden olan Vestel Proje Ortağım, paket çözümü, geniş ürün gamı ve projelendirme desteği sunuyor. Profesyonel bir bakış açısı sunarak sektöre dair yenilikler arz eden VPO, müşterilerin hayatını kolaylaştırmak amacı ile projenin en başından anahtar teslimine kadar olan süreci kapsıyor. Zorlu Holding’in gücü ve yerli Vestel teknolojisinin el ele vermesiyle ortaya çıkan VPO, bu yönüyle esnek ve ihtiyaca yönelik hizmet veriyor. Farklı alanlarda uzmanlaşmış bir ekip ve toplumsal yaşamın her alanında hizmete sunduğu inovatif ürünleri ile ülkemizdeki tüm kurumların en yüksek teknolojiye ulaşması için etkili, sonuç odaklı ve profesyonel çözümler sunuyor.

İklimlendirme alanındaki çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin eklenmesi ile split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün grupları ile her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Yıllardır split klimalar ile başarılı projelere imza atan bir marka olarak son üç yılda VRF klima sistemleri ile de birçok başarılı referans projeyi tamamladık. Kamu ve özel sektör projelerinde her alanda (restoran çözümleri, ofis çözümleri, konut çözümleri vb) sunduğumuz esnek çözümler, kaliteli hizmet ve ürünler ile fark yaratıyoruz. Projelere en uygun çözümün sağlanması için sadece ürün satışı değil, yaptığımız tasarımlar ile de müşterilerimize büyük bir avantaj sağlıyoruz. VRF klima sistemlerinde merkezi kontrol sağlayan Vestel-IMM akıllı yönetici sayesinde 1024 iç ünite ve 256 adede kadar dış ünitenin tüm çalışma parametrelerini kontrol edebiliyoruz. 
Sürekli değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hem bireysel hem de proje çözümlerinde son kullanıcıya internet üzerinden sistem kontrolü yapma fırsatı sunan bu akıllı yönetici, büyük projelerde merkezden yönetim işletme ve yönetim ofisleri için de büyük kolaylık sağlıyor.

İklimlendirme ürün grubunuzda enerji verimliliği konusunda sağladığınız avantaj nedir?

Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi iklimlendirme alanında da enerji verimliliği yüksek cihazlarımız ile hem müşterilerimizin işletme maliyetlerini düşürüyor hem de çevreci çözümler sunuyoruz. Bireysel A+, A++, A+++ klimalarımızın yanı sıra VRF klima sistemlerinde ısı geri kazanımlı ürünlerimiz bulunuyor. Bir iç üniteden çıkan ısının diğer iç ünitede kullanılması ile EER değeri 7.0 seviyesine çıkan ürünlerimiz enerji verimliliği konusunda avantaj sağlıyor. Klima fabrikamızda üretim gücümüzün yanı sıra Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarda da enerji verimliliğini her zaman ön planda tutuyoruz. Ürünlerin mekanik tasarımı ve soğutma sistemi tasarımına ek olarak yazılımının da fabrikalarımızda geliştiriliyor olması bize önemli avantajlar sağlıyor. 


21 Nisan'da ülkemizde de uygulanmaya başlanan ErP Yönetmeliği’nin sektöre etkisi nasıl olacak sizce?

21 Nisan’da ısıtma cihazları için uygulanmaya başlanan ErP yönetmeliğinin benzeri daha önce klimalar için ülkemizde uygulanmaya başlamıştı. Klima sektöründe şuan yalnızca verimlilik değerleri yüksek inverter teknolojisine sahip cihazların satışı yapılabiliyor. Enerji verimliliği yüksek olan ürünlerin konvansiyonel ürünlere göre yatırım maliyetinin daha yüksek olması ve alt segment enerji verimliliği düşük olan cihazların piyasadan çekilmesi ile birlikte ortalama ürün fiyatları artmış oluyor. Ancak uzun vadede bakıldığında ise ErP regülasyonuna uygun ürünlerde enerji tüketiminin düşük olduğu görülüyor. Bu durum tüketiciler için daha karlı bir çözüm olanağı sunduğundan ErP regülasyonuna uygun ürünlerin avantajının doğru bir şekilde tüketicilere aktarılması önem taşıyor. Ülkemizde ısıtma cihazlarında da ErP regülasyonunun uygulamaya alınmasını hem bu ürünlere yapılan yatırımların artmasına teşvik olması hem de çevreye olan pozitif etkileri sebebiyle oldukça pozitif bir gelişme olarak değerlendirebiliriz.

 Vestel’in hedef ve planlarını öğrenebilir miyiz?

Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştiriyor. Sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufu konusunda yaptığı Ar-Ge yatırımları ile gelişen Vestel, enerji verimliliği konusunda rekortmen ürünlerin geliştirilmesi ve bu ürünlerin tüketicilerle buluşturulması için kısa ve uzun vadeli planlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte B2B alanındaki projelere tasarım aşamasından itibaren mühendislik desteği veren Vestel Proje Ortağım gibi inovatif ve müşteri ihtiyacına yönelik organizasyonlar ile yalnızca üretim gücüyle değil mühendislik çözümleriyle de değişime liderlik ediyoruz.