Anatek İskele, gerek tecrübesi gerek profesyonel kadrosu gerekse de kaliteli iskele sistemleriyle zorlu projelerin çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Bugüne kadar konuttan köprüye, havalimanından, AVM gibi bina ve sanat yapılarının inşasına, fabrikadan rafinerine ve enerji santralları gibi endüstriyel tesislere kadar farklı tipolojideki projelerin montaj, bakım ve onarımları esnasında müşterilerin ihtiyacına uygun olarak iş (çalışma) iskelesi kurulumu, malzeme kiralaması ve süpervizörlük hizmetleri veren marka uygulama alanlarını her geçen gün geliştiriyor. 

İŞ HIZINI ARTIRIYOR 

Anatek İskele’nin tercih edildiği projelerden biri de kömür santrallerinin rehabilitasyonu. Ülkemizde yeni nesil olmayıp daha önceki yıllarda yapılan ve sayısı 15’i bulan kömür yakıtlı termik santrallerinin mevcut olmasına işaret eden Genel Müdür T. Tolga Üstün, daha küçük boyutlu santrallarla birlikte bu sayının biraz daha fazla olduğunu belirterek bu santrallerin Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde çevre kriterlerine uyum sağlaması için rehabilitasyona girmesi gerektiğinin altını çiziyor. Eskiyen en az 25-30 senelik parçaların komple değişip yenilenmesi söz konusu olduğunu aktaran Üstün, bunun hem havaya verilen emisyonların azaltılması hem de tesisin daha verimli çalışması açısından çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söylüyor: “Bu santrallarda bir ünitenin durdurularak aylar boyunca gerekli elektro-mekanik parça ve ekipmanları değiştirilip tekrar devreye alınarak diğer üniteye geçilmesi şeklinde bir süreç işlemektedir. Tabii bu işlerin, verilen zaman planına uygun şekilde mümkün olan en kısa sürede bitirilerek ünitelerin tekrar devreye alınması mecburiyet arz etmektedir. Anatek firmamız da bu projelere iskele yüklenicisi olarak tüm iskele ihtiyacını hem malzeme temin hem de sahaya mobilize olmuş personeli ile kurulum hizmeti vermekte, işleri sahada yürüterek hızlı ve sağlıklı bir şekilde kotarılmasını sağlamaktadır.”
Son yıllarda Rusya’da faaliyetlerini artırdıklarını dile getiren Üstün, Rusya’nın yeraltı kaynakları, nüfusu, yüzölçümü ile çok büyük ve güçlü bir ülke olmasına işaret ederek birçok yeni endüstriyel tesis, konut, alışveriş merkezi, alt yapı tesisine ihtiyacı olduğunu ayrıca mevcudun da hızla yenilenmesi gerektiğini açıklıyor. Bu nedenle Rusya’nın firmaları için potansiyeli yüksek bir çalışma bölgesi durumunda olduğunu aktaran Üstün, “Ülkemizdeki girişimcilik ruhu, insanlarımızın çalışkanlığı ve girişilen işleri en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde bitirme iradesi, bizlere bu gibi ülkelerde rekabet avantajı sağlamaktadır. Biz Rusya pazarında büyük endüstriyel tesisler ve sanat yapılarının inşası sürecine iş iskelesi kurulumu ve mekanik montaj alanında varlığımızı büyüterek sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi. 
Müşterilerin ihtiyacına uygun olarak iş (çalışma) iskelesi kurulumu, malzeme kiralaması ve süpervizörlük hizmetleri veren markalarının bu hizmeti, uluslararası standartlara uygun olarak üretilmiş ve TSE tarafından sertifikalandırılmış iskele malzemesi ve gerekli tüm mesleki eğitimleri almış mesleki yeterlilik belgesi sahibi ekiple profesyonel bir anlayışla yaptıklarının altını çiziyor.