Bitkisel peyzaj, yapısal peyzaj, aydınlatma, havuz, yeşil çatı olmak üzere oldukça geniş bir yelpazede hedef kitlesine hizmet veren Erguvan Peyzaj’ın çalışmalarını ve sektördeki gelişmeleri firma yetkilisi Ahmet Alsancak ile konuştuk. 

Erguvan Peyzaj’ın çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Erguvan Peyzaj, 1998 yılında İstanbul’da peyzaj alanında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Peyzaj uygulaması, bitkisel peyzaj, yapısal peyzaj, aydınlatma ve havuz alanında çalışmalarımız mevcut. Ayrıca peyzaj alt yapı ürünleri ve yeşil çatı sistemlerine yönelik çalışmalarımız da bulunuyor. 

Referans projelerinize örnek verir misiniz?

Erguvan Peyzaj olarak bugüne kadar müstakil konut, apartman ve kurumsal firmalar olmak üzere farklı birçok projenin peyzaj çalışmalarını gerçekleştirdik. İzmit te yer alan Deprem Konutları, Roch İlaç Hadımköy deposu, Ferroli Düzce Fabrikası, İstanbul Başakşehir’de yer alan Sular Vadisi Projesi, Halkalı’da yer alan Soyak Park Aparts projesi, Topkapı’da yer alan Amerikan Hastanesi kampüsü, İnanlar İnşaat’ın Zekeriyaköy’de hayata geçirdiği Terrace Doğa projesi, Makro Ak Yapı iş ortaklığının Kayaşehir’de hayata geçirdiği konut projesi, Emlak Konut’un Unikonut  projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projesi ve daha birçok proje referanslarımız arasında yer alıyor. Yakın zamanda yaptığımız projelerden biri de Bodrum’da beşyıldızlı bir otelin peyzaj uygulaması. Şuan da bazı belediyelerin peyzaj uygulama işlerini ve özel bir hastanenin peyzaj uygulama işlerine de devam ediyoruz. 

Önümüzdeki döneme yönelik planlarınız neler?

Erguvan Peyzaj olarak öncelikli hedefimiz sektörümüzün lider firması olmak. Faaliyet gösterdiğimiz günden bu yana müşterilerimizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde çözümlemeye odaklandık. Yaptığımız çalışmalarla yalnzıca bireye değil aynı zamanda doğaya da fayda sağladığımızı düşünüyorum. Peyzaj çalışmalarımızla, yapıların sürdürülebilir olmasına katkı sağlıyoruz.