Cersan Asansör elektrikli ve hidrolik asansör, yürüyen merdiven, bina içi-dışı konstrüksiyon, kuyu oluşumuna ihtiyaç duyulan projeler üzerinde uzmanlaşmış olan bir marka. 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren firmanın öne çıkan çalışmalarından biri de engelli platformları. 

Marka bu çözümleri arasında yer alan bir koltuk asansörünün kurulumu sayesinde, fiziksel nedenlerden dolayı gerçekleştirilemeyen birçok işlevin kolayca gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Bu tip asansörler ağırlıklı olarak yaşlılık sebebi ile taşınmakta güçlük çeken veya fiziksel engelleri bulunan insanların taşınmasına yardımcı olmak amacı ile tek kişilik şekilde ve merdiven kenarlarına kurulan bir sistemle tasarlanır. Marka engelli asansörleri, engelli kişilerin merdivenleri ya da benzeri yükseltileri kolayca aşabilmeleri için, merdiven şeklinde ya da platform şeklinde üretiyor.
Merdiven kenarına bağlanan mekanizma ile katlar arası inip çıkmayı kolaylaştırıyor. Genellikle evlerde, iş yerlerinde ve villalarda kullanılan bu tip asansörler kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor. Son yıllarda metro, tramvay gibi ulaşım araçlarının durakları içinde de kullanılan bu ürünler, ihtiyaç duyan insanların topluma karşımasına ve sosyalleşmesine yardımcı oluyor.

Engelli asansörlerinin kısa mesafede dikey çalışabilen çeşitleri olduğu gibi merdivenlere uygulanabilen çeşitleri de mevcut. Cersan Asansör, merdivenlere uygulanabilen bu ürünleri yaklaşık 7 kata kadar çıkabilmektedir. Marka engelli asansörlerini iç ya da dış mekanda istenilen renk ve ölçüde üretilebilmektedir.