Tecrübesi ile öne çıkan Berk İskele Sistemleri, bugüne kadar birçok önemli projenin tercihi oldu. Çözüm ortağı oldukları Layher İskele’nin yüksek kalite ve geniş ürün yelpazesiyle, konusunda uzman ekiplerinin keşif, iskele projelendirme ve malzemeli olarak kurum ve söküm hizmeti veren firmanın çözüm sunduğu iş alanlarından biri de enerji tesisleri. 
İş temposunun yoğun olduğu enerji tesislerinde zaman ve maliyet kayıplarını önlemek için işlerin hızlı aynı zamanda güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi önem arz ediyor. Berk İskele Sistemleri, tecrübesi, profesyonel kadrosu ile enerji tesislerinde işlerin hem güvenli hem de hızlı bir şekilde ilerlemesine imkan tanıyor. 

DİJİTAL ÇÖZÜMLER İLE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Endüstriyel tesis çalışmalarında işlerin güvenlikten ödün vermeden daha hızlı bitirilebilmesi için projenin sahaya olan uyumunun önemli bir yer kapsadığını belirten Berk İskele Sistemleri Genel Müdürü Ercan Kılıç, proje ile saha şartlarının farklılık gösterebildiğini belirterek şunları söylüyor:

“Bu farklılıkları en aza indirgemek için dijitalleşme bu çözümlerin başında geliyor. Layher’in kendi geliştirmiş olduğu LayPlan yazılımı ile iskele projelendirilmesinde dijital geleceğe tam anlamıyla hazırız. Kısaca ‘SIM’ adı verilen ‘Scaffolding Information Modelling’ iskele bilgi modellemesi ile, proje planlamasında riskler önemli ölçüde azaltılarak proje dizaynı daha kolay hale geliyor ve aynı zamanda ‘BIM’e erişiminiz sağlanıyor. Projede kullanılacak olan iskele modelini kurulum öncesinde 3 boyutlu olarak deneyimleme avantajına da sahip oluyorsunuz. LayPlan Classic yazılımı ile iskele modellemeleri otomatik olarak yapılabiliyor. Endüstriyel tesislerde karşımıza çıkan daha karmaşık iskele modellemeleri için Autodesk AutoCAD eklentisi olan LayPlan CAD yazılımı kullanıyoruz. Katı modellemeler ile olası uyumsuzluk kontrolleri yapılıyor. Günümüzde herkesin telefonunda bulunan QR kod okuyucu uygulama ile iskeleyi kurmadan, yerinde 3 boyutlu olarak görebiliyorsunuz. Böylece iskele kurulumu öncesinde gerekli düzeltmeler de yapılabiliyor. Bu da güvenli bir şekilde, tek seferde doğru işi yapmamızı, zamandan ve işçilik maliyetlerinden tasarruf etmemizi sağlıyor. Bir diğer konu ise dünyadaki en hafif ve dayanıklı iskele malzemesini kullanıyor olmamız. Yapmış olduğumuz gözlemlerde, malzeme ağırlıklılarının azaltılmasıyla birlikte işçilik maliyetlerimizde performansımızın yüzde 20 oranında artırdığını görüyoruz. Bu da bize hız kazandıran diğer bir faktör.”