Endüstriyel yapılar; her çeşit ürünün üretildiği, işlendiği, montaj, temizleme, paketleme depolama, sevkiyat işlemlerinin gerçekleştirildiği büyük hacimli binalardır. Bu yapılar tek çatı altında toplanabildiği gibi, işlemlerin ayrı ayrı yapıldığı binalardan oluşan bir üretim kompleksi halinde de olabilmektedir. Günümüz üretim yapıları enerji, atık, su, arıtma gibi üretimler için gerekli alt yapı gereksinimlerini karşılayacak organize sanayi bölgelerinde toplanmaya başlamıştır.

ENDÜSTRİYEL TESİSLERE DOĞAL AYDINLATMA AVANTAJI SUNUYOR

Endüstriyel yapılar genellikle çelik veya prefabrik konstrüksiyon taşıyıcı sistemlerle inşa edilmektedir. Cephe ve çatı kaplama malzemelerinde ise ağırlıklı olarak sandviç panel, tek kat trapez boyalı galveniz şaçlar kullanılmaktadır. Bu çok büyük hacimli yapıların iç mekanlarının doğal ışığa kavuşması, yaşam ve çalışma konforunun istenilen seviyede olması için çok önem arz etmektedir. Sadece cephelerde yapılan geleneksel cam gibi saydam malzemeli pencere sistemleri ile yapılan aydınlatmalar ve havalandırma yeterli olmamaktadır. Bu tür yapılarda çatıdan yapılan aydınlatma, cephelerden yapılan aydınlatmalardan çok daha fazla etkin ve verimli olmaktadır. Bu tür çatılarda genelde çatı alanının yüzde 15 civarında yapılacak doğal ışıklandırma, gündüz vakti ilave elektrikli aydınlatma ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.

Doğal aydınlatmada kullanılacak malzemelerin başında, sandviç panel kaplamaları ile birlikte kullanılmak için özel formda üretilen polikarbonat çatı malzemeleri yer almaktadır. Kolay formlara girebilen, cama göre çok daha dayanıklı ve çok daha hafif olan transparan Polikarbonat Paneller, çok duvarlı gövde yapıları sayesinde üstün ısı yalıtımı sağlarken, yüksek ışık geçirgenliği ile çatı ve cephelerde güvenli bir şekilde kullanılır. Ayrıca yüzde yüz geri dönüşüm ve sıfır atık özelliğiyle çevreci bir malzeme olan Polikarbonat Paneller, mimari yapıların doğal ışık ihtiyaçlarını karşılayarak en doğru sistemsel çözümler sunuyor.

POLİKARBONAT PANEL AİLESİ

Polinet firmasının sandviç paneller birlikte kullanımı için üretmekte olduğu Easylux, Masterlux ve Grecalux markalı  polikarbonat panelleri su, rüzgar geçirmemesi ve ısı kaybı oluşturmaması sebebiyle müşterilerinin beklentisini fazlasıyla karşılıyor. Polikarbonat ailesi üyelerinden Easylux pc paneller; Binili sistem çatı sandviç paneli ile birlikte kullanılması için tasarlanmış formu ve montaj birleşim detayları sayesinde hiçbir su etkisine maruz kalmadan hızlı, kolay ve güvenli bağlantıyı mümkün kılar. Masterlux sistem; Kepli sistem çatı sandviç panelleriyle birlikte kullanılan rüzgar, su ve ısı kaybı problemlerine karşı gösterdiği yüksek performansla pazardaki en doğru üründür. Altı duvarlı gövde yapısıyla çok yüksek ısı yalıtımı ve yük dayanımı sağlar. Grecalux; Trapez formu sayesinde yüksek mukavemet gösteren ve endüstriyel çatı, cepheler için daha ekonomik çözümler sunan üç duvarlı bir polikarbonat panel sistemidir. Çok uzun mesafeli alanlarda birbirine kolayca eklenerek herhangi birleşim aksesuarı olmadan kolayca uygulanabilirler. 

Polinet firmasının Thermolux, Multilux ve Newlux markalı transparan polikarbonat kaplama panelleri ise endüstriyel binalarının cephelerinde doğal aydınlatma amaçlı son derece fonksiyonel ve mimari çözümler sunmaktadır. 
Polinet firmasının tüm bu polikarbonat ürün ailesi, üstün özelikleri sayesinde şeffaf çatılar ve cepheler için ideal alternatifli çözümler oluşturur. Panellerin montajının kolay ve güvenli olmasıyla endüstriyel alanlarda tercih sebebi oluyor. Ayrıca bu polikarbonat ışıklık sistemlerine entegre olan polikarbonat çatı&cephe havalandırma, duman tahliye pencere ve otomasyon sistemleri de Polinet firmasının ürün gamında yer almaktadır.