Polikarbonat kaplama panelleri ve özgün montaj aksesuarlarından oluşan kaplama sistemleriyle müşterilerine hızlı, kolay, güvenli uygulama sunan Polinet, çözümleriyle farklı yapı türlerinin ihtiyacına cevap veriyor. Markanın çözüm sunduğu en önemli yapı türlerinden biri endüstriyel tesisler. 

YAPILARDA ÇALIŞMA KONFORUNU ARTIYOR

Tüm ürünlerinin endüstriyel sektörde karşılık bulmakla birlikte özellikle sandviç panellerle birlikte kullanılan Easylux, Masterlux, Grecalux, Thermolux  polikarbonat panellerinin ilk grupta yer aldıığını belirten Polinet Firma Ortağı Bahadır Atila, “Ürünler özel formları sayesinde su ve rüzgar geçirimsizliği sağlayarak pazarda mevcut olan metal çatı ve cephe sandviç panellerle birlikte uygulanabiliyor. Ürünlerimiz hacmi büyük bu endüstriyel yapılarda homojen ve yeterli doğal aydınlatma imkanı sağlayarak, elektrikli aydınlatma maliyetlerini gündüz vakti sıfırlıyor. Polikarbonat ürünler yüksek mekanik özellikleri sayesinde dolu, kar gibi yüklere karşı mükemmel direnç göstermektedir. Yüksek ısı yalıtım ve ışık geçirgenliklerine sahip bu sistemlere entegre edilebilen çatı cephe doğal havalandırma ve duman tahliye pencere sistemlerimiz de mevcut. Bu polikarbonat sistemlerle sayesinde yapılarda yaşam ve çalışma konforu artıyor.” Diyor. 
2012 yılında faaliyetlerini üretici boyutuna taşıdıklarını belirten Atila, bu süreçte üretim açısından yaklaşık 5 bin ton polikarbonat panel üretimi Dilovası fabrikasında gerçekleştirdiklerini, bunun da yaklaşık 25 milyon Euro tutarında bir ciroya karşılığa denk geldiğini, bu rakamlara, inşaat sektörü için son derece profesyonel sistem çözümleri sunan transparan çatı, cephe polikarbonat kaplama panellerin, yurt içi ve yurt dışı satışı ile ulaşıldığını vurguladı. Çok çeşitli formlara sahip olan Polinet polikarbonat kaplama panellerinin ve özgün montaj aksesuarlarından oluşan kaplama sistemlerinin hızlı, kolay, güvenli uygulamayı sağladığını dile getiren Atilla, bu ürün gruplarıyla endüstriyel, ticari ve değer yapı türlerinde çatı ve cephe kaplama alanlarında karşılık bulduğunu söyledi.

Polinet ürünlerinin, yetkili satıcı ve uygulamacıları tarafından bugüne kadar yurt içi ve dışı irili ufaklı binlerce projede kullanıldığını kaydeden Atilla, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:
“Bunların hepsini bilmek çok zor ama bilinirliği yüksek işlerden ve proje teknik danışmanlığını yaptığımız projelerden daha fazla haberimiz oluyor. Son güncel işlerden bazılarını örnekleyebilirim. Sakarya’da bulunan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli treninin yapıldığı Tüvasaş Vagon Fabrikası bünyesindeki Vagon Giydirme Binası çatısında, toplam uzunluğu 375 metre olan çatı fenerliğinin her iki yanında NEWLUX marka şeffaf renkte 16mm kalınlığında polikarbonat ışıklık sistemimiz kullanılmıştır. Fabrika içerisindeki hava tahliye sistemine ek olarak kaynak dumanı ve tozun tahliyesini sağlamak amacıyla da Newlux ışıklık sistemimiz içine entegre olan 64 adet duman tahliye & ventilasyon pencereleri yerleştirilmiştir. Pencerelerin açma, kapama fonksiyonlarını gerçekleştirmesi için elektrikli açkı mekanizmaları takılmış, 64 adet pencere toplam sekiz adet kontrol ünitesi vasıtasıyla gruplanarak, gerekli otomasyon sistemi oluşturulmuştur. Ankara Esenboğa hava alanında özel bir havacılık firmasına ait hangar binası Multilux ürünümüzle kaplandı. Bu yılın ilk üç ayında gerçekleşecek diğer bir proje Multilux ürünümüz Ankara Mamak’da İller Bankası ve Spor Toto tarafından gerçekleştirilecek olan kapalı yüzme salonu binası cephelerinde yer alacaktır.  Bunlar yurt içi projeler, yurt dışında Irak’ta bir AVM binası cepheleri de şu an Multilux PC panel ile kaplanıyor.”