Yeni ürünleriyle pazarını daha da geliştirmeyi hedefleyen markanın çalışmalarını, Firma Ortağı Bahadır Atila ile konuştuk. 

Polinet’in bugün ulaştığı kapasite ve faaliyet gösterdiği alanlar hakkında bilgi verir misiniz?

2012 yılında faaliyetlerini üretici boyutuna taşıyan Polinet, bu süreçte üretim açısından yaklaşık 5 bin ton polikarbonat panel üretimi Dilovası fabrikasında gerçekleştirmiştir. Bu da yaklaşık 25 milyon Euro tutarında bir ciroya karşılığa denk geliyor. Bu rakamlara, inşaat sektörü için son derece profesyonel sistem çözümleri sunan transparan çatı, cephe polikarbonat kaplama panellerin, yurt içi ve yurt dışı satışı ile ulaşılmıştır. Çok çeşitli formlara sahip olan Polinet polikarbonat kaplama panelleri ve özgün montaj aksesuarlarından oluşan kaplama sistemleri hızlı, kolay, güvenli uygulamayı sağlamaktadır. Bu ürün gruplarıyla Endüstriyel, ticari ve değer yapı türlerinde çatı ve cephe kaplama alanlarında karşılık bulmaktadır. 

Covid-19 birçok yaşam alışkanlıklarımızı değiştirdi, yeni ihtiyaçlar doğurdu. Bu değişim sektörünüzde nasıl olacak sizce? 

İnşaat sektörü saha uygulaması yoğun bir işkolu. Proje ve diğer ofis faaliyetlerinin dijital ortamlarda geçekleştirilmesi mümkün ancak inşaat süreci makine ve insan gücü faaliyetleriyle gerçekleşiyor. İş güvenliğinin çok yüksek olması gereken bir sektör. Ülkemiz için lokomotif sektörlerden biri. Pandemi sürecinden ve ona bağlı ekonomik koşullardan kötü etkileniyor. Sektörel daralmaya rağmen endüstriyel sektördeki inşaat yatırımları devam ediyor. İnşaat sektöründeki birçok ürün internet de parakende bazlı online satış sitelerinde yer almakta. Bizim ürünlerimizin büyük bölümü daha çok profesyonellere ve proje bazlı işlere uygun olduğu için biz yine geleneksel yöntemlerle hareket ediyoruz. Dijital ortamları reklam ve diğer tanıtım faaliyetlerinde kullanıyoruz.   

Cephe uygulamalarında hangi ürünlerinizle nasıl bir fayda sağlıyorsunuz?

Profesyonellere (mimar ve mühendisler) yönelik proje odaklı Multilux marka ürünümüz, büyük hacimli yapıların doğal aydınlatma ihtiyacının cepheden maksimum düzeyde karşılanmasını sağlamaktadır. 40 mm kalınlığındaki, dokuz yatay ve çapraz duvarlı çok kuvvetli yapısı, mükemmel mekanik özellikleri, yüksek ısı yalıtımıyla birleştirmiştir. Pc panellerin birbirine içten kilitlenen dil ve oluk birleşim detayı ve sistem aksesuarlarıyla hızlı, kolay, güvenle uygulanır. Bu PC panel sistemi sayesinde, dış veya iç büyük düşey ve yatay açıklıklar hiçbir birleşim aksesuarı gerektirmeyen estetik, yekpare, transparan yüzey olarak kaplanır. Multilux polikarbonat sistem, üstün özelikleriyle dış cephe ve iç mekanları, doğal, renk alternatifli transparan ışık duvarlarına dönüştürerek mükemmel mimari çözümler sunmaktadır.  Newlux marka çatı ve cephe kaplama ürünümüz ise kendin yap pazarına da uygun çok derece pratik uygulama detaylarına sahiptir. Kanopi, teras, parkyeri, hobi serası, kış bahçesi gibi birçok ufak alanlı mekanların cephelerinde kolay güvenli ve hızlı bir şekilde uygulanır. Dört duvarlı yapısı sayesinde yüksek ısı yalıtım ve ışık geçirgenliği sağlar. Çok özel formu sayesinde, montaj aksesuar ihtiyacını minimuma indirerek, ekonomik ve son derece pratik çözümler sağlar. Megalux kilitli sistem geniş cephe kaplamalarında modüler yapısı ve geniş renk alternatifleriyle transparan ışık alanları oluşturabilmek için en iyi seçeneklerden biridir. Birbirlerine bağlantı detayları çok iyi su ve rüzgar geçirimsizliği sağlar. Beş duvarlı yapısı ve farklı kalınlıklarda üretilebilmesi çok iyi ısı yalıtımı ve ışık geçirgenlik değerleri sağlarken rasyonel maliyetli çözümler sunar. 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Pazar Yeri projesine hangi ürünlerinizle yer aldınız, nasıl bir fayda sağladınız?

Megalux kilitli sistem 10 mm kalınlığındaki polikarbonat paneller kullanıldı. Kurumsal renkler dikkate alınarak üretilen şeffaf ve turkuaz renk panellerin karışımıyla oluşturulan çatı ışıklık alanında görsellik ve fonksiyonellik maksimum düzeyde oldu. On sekiz metre açılımlı tonoz formundaki çelik konstrüksiyon üzerine döşenen Megalux polikarbonat paneller, projenin amacına kavuşmasına katkısı çok yüksek oldu. Şu an belediye tarafından yol cephesinde reklam panoları oluşturmak için polikarbonat panellerle kaplanma kararı verildi. 

Çözüm sunduğunuz diğer projelere örnek verir misiniz?

Polinet ürünleri, yetkili satıcı ve uygulamacıları tarafından bugüne kadar yurt içi ve dışı irili ufaklı binlerce projede kullanıldı. Bunların hepsini bilmek çok zor ama bilinirliği yüksek işlerden ve proje teknik danışmanlığını yaptığımız projelerden daha fazla haberimiz oluyor. Son güncel işlerden bazılarını örnekleyebilirim. Sakarya’da bulunan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli treninin yapıldığı Tüvasaş Vagon Fabrikası bünyesindeki Vagon Giydirme Binası çatısında, toplam uzunluğu 375 metre olan çatı fenerliğinin her iki yanında NEWLUX marka şeffaf renkte 16mm kalınlığında polikarbonat ışıklık sistemimiz kullanılmıştır. Fabrika içerisindeki hava tahliye sistemine ek olarak kaynak dumanı ve tozun tahliyesini sağlamak amacıyla da Newlux ışıklık sistemimiz içine entegre olan 64 adet duman tahliye & ventilasyon pencereleri yerleştirilmiştir. Pencerelerin açma, kapama fonksiyonlarını gerçekleştirmesi için elektrikli açkı mekanizmaları takılmış, 64 adet pencere toplam sekiz adet kontrol ünitesi vasıtasıyla gruplanarak, gerekli otomasyon sistemi oluşturulmuştur. Ankara Esenboğa hava alanında özel bir havacılık firmasına ait hangar binası Multilux ürünümüzle kaplandı. Bu yılın ilk üç ayında gerçekleşecek diğer bir proje Multilux ürünümüz Ankara Mamak’da İller Bankası ve Spor Toto tarafından gerçekleştirilecek olan kapalı yüzme salonu binası cephelerinde yer alacaktır.  Bunlar yurt içi projeler, yurt dışında Irak’ta bir AVM binası cepheleri de şu an Multilux PC panel ile kaplanıyor.