Yorglass, yarım asra yaklaşan tecrübesiyle işlediği endüstriyel cam ürünlerini 60’a yakın ülkeye ulaştırıyor. Gerçekleştirdiği çalışmalarla sektöre de öncülük ediyor. Yorglass, üretim faaliyetlerine Türkiye’nin 5 şehrinde sürdürüyor. Artan ihracat talepleri ve müşteri beklentilerine uygun ve en hızlı şekilde cevap veriyor. 

352 MİLYON DOLARA ULAŞMASI BEKLENİYOR 

Yeni dönem hedefleri ve iş gündemi ile ilgili bilgi veren Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, “Global düz cam pazarının gelecek beş yıl içerisinde katma değerli camlara eğilimin artmasıyla birlikte yılda ortalama yüzde 3,6 büyümesi bekleniyor. Sürekli genişleyen kullanım alanlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için olağanüstü imkânlar taşıyor. Farklı araştırma şirketlerinin hazırladığı güncel sektör analizi raporlarına göre 2028 yılında global düz cam pazar hacminin 352 milyar doları bulması bekleniyor. Pazarın büyüme dinamiklerini tetikleyen en önemli iki faktörün, inşaat alanındaki artan harcamalardan ve binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik düzenlemelerden kaynaklanacağı tahmin ediliyor” dedi. 

“YOĞUN TALEP VAR” 

Yorgancılar, dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle artık evlerde daha çok vakit geçirildiğine dikkat çekerek bu değişimin sektörü etkilediğini ifade ediyor. Yorgancılar, “Endüstriyel camlar ev, ofis ve iş yerleri olmak üzere her alanda kullanılıyor. Renkli, çift taraflı, retro, ayna ve lamine camdan çerçeve camına, yüksek performanslı teknolojik camdan fırın, kombi, ticari soğutucu ve buzdolabı camına kadar ofis, mutfak, banyo ve ev mobilyalarında kullanılan işlenmiş endüstriyel camlara iş ortaklarımızın yoğun talebi var. Yüksek standartlardaki ürünlerimizle pazarın taleplerini karşılamak için yoğun çalıştığımız bir dönemdeyiz” diye konuştu.