Son üç yılda endüstri 4.0’a yönelik çalışmalara hız kazandırdık. Bu süreçte, teknik, otomasyon ve mühendis ekiplerimizle, verilerin toplanması, büyük verilerin işlenmesi ve karar destek mekanizmaların oluşturulması alanlarında, süreçleri dijitalleştiren projeleri uygulamaya aldık. Endüstri 4.0 projeleri ile makine ve üretim hattı verimliliğini sağlıyoruz. Nesnelerin interneti kavramına yönelik spesifik projeler geliştiriyoruz. Serme hattında hayata geçirdiğimiz proje ile iki farklı makinenin kendi arasında otomatik haberleşmesi ile optimum hammadde boyutunu ayarlıyoruz. Geliştirdiğimiz dijital programlar ile sipariş ve talepleri karşılama konularında daha etkin bir sürecin oluşmasını sağlarken, müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak, hizmet kalitemizi iyileştirmeyi amaçlıyoruz.

Sektördeki ilk ve en büyük elektrikli forklift dönüşüm projesini tamamladıktan sonra, akıllı akü yönetim sistemini devreye alarak verimliliğimizi artırdık. Aynı zamanda en son akü teknolojisi olan lityum iyon tip aküleri forkliftlerimizde kullanabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Otomatik konteyner yükleme sistemi ve otomatik ambalajlama hattı yatırımlarımız ile müşterilerimize ürünlerini daha hızlı ve güvenli şekilde ulaştırırken, kendi iş süreçlerimizi de daha hızlı ve verimli hale getirdik. Tamamı Wi-Fi ağı ile donatılmış depolama alanlarımızda, sahada yürütülen tüm fiili işlemleri elektronik ortamda takip edilebiliyoruz.

Tesislerimizde istifleme, kalite tasnifi, palet ve ambalajlama bölümlerinde aktif olarak kullandığımız robot envanterini düzenli olarak geliştiriyoruz. Üretimde verimliliği artırmak ve verileri kontrol edebilmek için yürüttüğümüz OEE projeleri var. Gebze tesisimizi pilot tesis seçip ilk çalışmaları burada uyguladık, tüm tesislerimize yaygınlaştırdık. Tesislerimizde tüm dünyada kabul gören otomasyon sistemleri kullanıyoruz. Başka dijital program altyapısı ile tesislerimizdeki tüm verileri ve trendleri birçok platformda takip edebildiğimiz gibi, uyarı sistemleri ile sürece anında müdahale edebiliyoruz. 

IDS 3D - Interior Design Studio mobil uygulaması ile tüm ürünlerimizi dijital platforma aktardık. TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm (TÜSİAD SD2) programına ağaç bazlı panel sektöründen katılan tek firmayız. ODTÜ Teknokent şirketi Büyütech ile birlikte geliştirdiğimiz dijital çözüm önerisi, TÜSİAD SD² 2019 Başarı Hikâyeleri Töreni’nde “Ticarileşme Potansiyeli” taşıyan proje seçilerek plaketle ödüllendirildi.