Araştırmaya katılanların 72'sinin yüzde 80 üzeri memnuniyete sahip olduğu gayrimenkul yatırımından ortalama memnuniyet oranı ise yüzde 81 olarak belirlendiği araştırmak hakkında sektör oyuncuları görüşlerini bildirdi.

“TÜRK HALKI İÇİN GÜVENLİ LİMAN GAYRİMENKUL”

Araştırmanın Türkiye'de güvenli limanın sanıldığının aksine altın yerine gayrimenkul olduğunu ortaya çıkardığını belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, toplam konut satışına işaret ederek son sekiz yıldır Avrupa şampiyonu olunmasının bunun kanıtı olduğunu kaydetti. Akbal, Türkiye'de diğer finansal araçlarına karşın gayrimenkulün daha memnuniyet verici bir yatırım aracı olarak görülmesinin bunda etkili olduğunu kaydederek Türk halkının güvenli liman olarak gayrimenkulü gördüğünü vurguladı.

“SALGINA RAĞMEN MEMNUNİYET İLK SIRADA”

Gayrimenkulün, kısa ve uzun vadede kazandırdığı primin yanı sıra kayıplara izin vermemesinin etkisine dikkat çeken Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, aynı zamanda gayrimenkulün gelecek vadetmesindeki rolüne işaret etti. 
Salgın dönemine rağmen sektörün yatırımcı memnuniyeti açısından yine ilk sırada yer almasıan vurgu yapan Özyurt, altın ve döviz fiyatlarındaki yükselişin bu duruma engel olmamasına işaret etti. Özyurt, yatırımcıların gayrimenkule yatırım yaparak kendilerini güvende hissettiğini sözlerine ekledi. (AA)