Turizm sektöründe zincirleşme ve marka çalışmalarıyla dikkat çeken Elite World Oteller zinciri Anadolu yakasının en güzel lokasyonlarından birinde yer alan Elite World Asia Hotel’in iklimlendirme çözümleri için kaliteyi ve konforu seçerek  “Daikin” dedi. Yurt dışında özellikle Rusya’daki yatırımlarıyla dikkat çeken Elite World markası Türkiye’nin çeşitli yerlerinde inşa ettiği 5 yıldızlı otelleriyle de biliniyor. Markanın 50 bin metrekarelik bir alan üzerinde yaptığı 350 odalı yeni oteli Elite World Asia Hotel, 120 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Her şeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü projede iklimlendirme için dünyaca ünlü Daikin cihazları tercih edildi. Daikin markasının yüksek verimli cihazları, güvenilir ve üst segmentte bir marka oluşu bu seçimin en önemli kriterleri oldu.  

Odalardan, toplantı salonlarına, restoranlardan SPA merkezine kadar otelin tüm mekanlarında Daikin ürün ve çözümlerinin kullanıldığı proje, 2018 yılı Eylül ayında hayata geçti. Elite World Asia Hotel’de yüksek verim ve dayanıklılığı ile bilinen Daikin soğutma grupları, otel odalarının ve toplantı salonlarının ihtiyacı olan düşük ses seviyesi ve elektrik tasarrufu sağlayan fancoil’ler, optimum boyutlara sahip yüksek verimlilikle çalışan klima santralleri kullanıldı. Daikin marka 30 adet klima santrali, 1 adet havuz nem alma santrali, 2 adet 1.450 kW invertörlü santrifüj soğutma grubu, 535 adet gizli tavan, kasetli döşeme ve 4 yöne üflemeli tip fancoil kullanılan projede iklimlendirme konforunun üst düzeye çıkarılması hedeflendi. 

‘FARKLI’ BİR TOPLANTI İÇİN…

Anadolu yakasının 5 yıldızlı yeni oteli Elite World Asia, 350 odasıyla toplam 700 kişilik konaklama kapasitesine sahip. Farklı büyüklük ve özelliklerdeki toplantı ve balo salonları ile iş dünyasına efektif alternatifler sunuyor. Son teknolojiye göre dizayn edilen balo salonu ve 11 adet toplantı salonunda toplam bin 500 kişi ağırlanabiliyor. Otel, mutfağının yanı sıra fitness ve SPA merkezi ile de dikkat çekiyor. Elite World Hotels’in önemli markalarından biri haline gelen sağlık ve spor merkezi Fit Life SPA & Health Center, Elite World Asia Hotel’de 2 bin kişilik kapasite ile hizmet veriyor.