Elite Concept akıllı ev konsepti ile tasarlandı. Bu noktada yapılan çalışma hakkında bilgi verir misiniz? Projede enerji, su gibi tüketimleri azaltacak ne gibi uygulamalar gerçekleştirildi?

Akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti ile hayatı kolaylaştıran projemizi, doğaya dost sürdürülebilir bir yaklaşımla planladık. Elite Concept’teki tüm peyzaj alanlarının sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı; banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur sularının arıtılmasıyla elde edilen gri su arıtma sistemi ile gerçekleştiriliyor. Ayrıca ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için de güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden yararlanılıyor. Bu uygulamalar sayesinde elde edilecek tasarrufla, işletme maliyetlerini minimuma düşürmeyi ve aidatları azaltmayı hedefliyoruz.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğü bu dönemde Elite Concept’te nasıl bir kampanya uyguluyorsunuz? 

Konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte bekle-gör yaklaşımı içinde olan tüketicilerin ve yatırımcıların harekete geçeceğini öngörüyoruz. Biz de Şua İnşaat olarak kamu bankaları tarafından başlatılan 0,99 faiz oranı ve 120 aydan 180 aya kadar vade seçeneğine Elite Concept projemiz ile destek veriyoruz. Konut alımını kolaylaştırmak adına başlatılan bu kampanya sektörümüze olumlu bir yansıma sağlarken, konut sahibi olmak isteyenlerin de bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Gündeminizde hangi projeler var? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz? Kentsel dönüşüm kapsamında neler yapacaksınız?

Şua İnşaat olarak 1992 yılında yola çıktığımız ilk günde hedefimizi belirledik ve her zaman “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” düşüncesiyle yol almayı misyon edindik. Bu misyonla, çağın şartları doğrultusunda toplumun değişen beklenti ve ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına sürekli yenilenen ve ileri teknolojiyle modern mimarinin buluştuğu yapılara imza atan kalite odaklı bir şirket olmak için var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Şu an proje aşamasında olan çalışmalarımızı ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşmayı planlıyoruz. 

Resmi verilere göre ülkemizde yaklaşık 20 milyonluk yapı stoğunun 7,5 milyonunun riskli durumda olması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarına acilen hız verilmesi ve toplumun depreme karşı bilinçlendirilmesi gerekiyor. Her an deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşüm kritik önem taşıyor. Bu nedenle konutların deprem bilinciyle ve insan ihtiyaçlarının iyi analiz edilmesi sonucunda itina ile tasarlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada inşaat sektörüne de önemli görevler düşüyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşanılan çarpık kentleşme ve beraberinde gelen yapısal sorunları planlı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ortadan kaldırmak mümkün. Burada önemli olan hususun yenilenecek yapıları; şehrin mimarisine uygun, her türlü teknik altyapıya sahip ve sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde planlanmak olduğunu unutmamak gerekiyor. Biz de İstanbul’un kentsel dönüşüm konusundaki sembol semtlerinden Fikirtepe’de konumlanan Elite Concept projemizi bu kapsamda hayata geçirdik.