2013 yılından bugüne akü ile çalışan ürün sayısı ve çeşidini en çok artıran marka olan Einhell, akülü ürünleriyle kullanıcıya zaman, güç, enerji tüketimi ve maliyeti konusunda avantaj sağlıyor. Einhell, bahçe peyzaj işlerinde çim-ağaç, toprak, budama, kesme ve su grubu olarak ayrıldığında bir bahçenin peyzaj işi için gerekli akülü-elektrikli ve benzinli ürün çeşitlerini  tamamlamış durumda. Firma, ilave olarak, gelişen teknoloji ile çim robotlarını da Türkiye pazarına sunarak tanıtımları yapıldı. Sessiz ve rahatsız etmeden insansız olarak bahçelerindeki çimlerin kesildiğini gören değerli müşterilerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Einhell A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülke Satış Direktörü Murat Semiz, sorularımızı yanıtladı.

EINHELL’in 2022 ilk yarısını değerlendirerek ikinci yarısı iş gündeminizi okuyucularımızla paylaşır mısınız? Almanya ya da başka coğrafyalarda bu yıl ne tür başarılara imza attınız?
2022 yılın ilk 6 ayında cirolarımızda artış olmuştur fakat ürün ithalat maliyetlerimizde iç nakliye depolama ve döviz kurundaki artışlardan dolayı kârlılıklar tamamen düşmüştür.
Yılın 2. 6 ayında POWER X CHANGE ürün grubumuzda son kullanıcıya özel kampanyalar sunarak ciroları artırmayı ve stoklarımızı azaltmayı planlamaktayız.2022'nin son çeyreği ve 2023 yılı yeni özel ürünleri pazara sunmayı hedefleyerek yeni ürünlerimiz ile pozitif bir yönde hareketlilik bekliyoruz.
Almanya merkezimiz ve diğer ülkelerdeki Einhell şirketleri cirolarına baktığımızda da tüm ülkelerin hedeflerini yakaladığını ve cirolarını artırdığını görüyoruz.
Ürün segmentimiz A markaların kalite seviyesinde fakat fiyat uygunluğundan dolayı talep markamıza doğru dönmektedir.

Sunduğunuz akü sistemlerini üstün ve ayrıcalıklı kılan teknolojileri /özellikleri hangileri? Cihazlarınızın performansı ve kullanıcılar için ne gibi avantajlar sunuyorlar?
POWER X CHANGE akü sistemi özel çalışmalar ve mühendislik tasarımıyla PLUS akülere dönüşmektedir. Bu da akülerin gücünün aynı kalması fakat yapısının daha kullanışlı ve daha ince bir modüle dönüşmesini sağlamaktadır. Einhell akü sistemi 18V üzerine yapılmaktadır. Bunun faydası tüm cihazlara uyumluluk sağlıyor. Örnek olarak 36 V ile çalışan bir cihazımız için 2 X 18 V akü kullanıyoruz. Sadece 36 V tek akü kullanmış olsak tüm ürünler aynı akü ile uyum sağlamayacaktır.

BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARI BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARI

Elektrikli el aletlerinde bu yıl hangi teknolojileri inşaat sektörü ile tanıştırdınız? En çok hangi ürün gruplarına talep geliyor?
Elektrikli ürün guruplarımızda inşaat ustalarına ve inşaatlara uygun olan Kırıcı Delici ve Kırıcı modellerimizi sunuyoruz. Bununla birlikte inşaatların yaşam alanına geçtikten sonraki teknik bölümlerine akülü ve elektrikli makinalar ve peyzaj alanları için bahçe ürün gruplarını tanıtıyoruz.

Bahçe estetiği ve bakımını ne tür makina ve aletlerle sağlıyorsunuz? Bu ürünlerle ilgili serviste ne tür ayrıcalıklar sunuyorsunuz?
Bahçe peyzaj işlerinde çim-ağaç, toprak, budama, kesme ve su grubu olarak ayırdığımızda bir bahçenin peyzaj işi için gerekli akülü-elektrikli ve benzinli ürün çeşitlerini Einhell olarak tamamlamış durumdayız. İlave olarak, gelişen teknoloji ile çim robotlarımızı Türkiye pazarına sunduk ve tanıtımları yapıldı. Sessiz ve rahatsız etmeden insansız olarak bahçelerindeki çimlerin kesildiğini gören değerli müşterilerimiz tarafından yoğun ilgi görmektedir.