ISO 38200, ahşap ve ahşap bazlı ürünler için dünya genelinde geçerli, uluslararası olarak kabul görmüş bir standart sunmaktadır ve üretimin ilk aşamasında teslimata kadar olan tüm tedarik zinciri boyunca bilgi aktarımını düzenliyor. EGGER Grubu, bu  yeni standardın tüm zorlu gereksinimlerini karşılayarak, bu sertifikaya sahip olan dünya çapındaki ilk ahşap bazlı malzeme üreticilerinden biri oldu.
Sürdürülebilir ormancılık ve kaynaklarının sorumlu bir şekilde kullanılması konusunu açık sözlülükle savunmasıyla ve bu alanlarda öncü olmasıyla tanınan EGGER Grubu; ulusal yasalar ve AB Kereste Yönetmeliği (EUTR) gibi Avrupa yasaları çerçevesinde daima sürdürülebilir tedariği hedefliyor. EGGER aynı zamanda, sorumluluklarının ve sektördeki öncü konumunun da gerektirdiği şekilde hareket ederek yeni ISO 38200 standartlarını da kapsayacak şekilde Durum Tespiti Sistemi'ni (DDS) de geçtiğimiz günlerde yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporunda genişlettiğini duyurdu.

ISO 38200: ÜRETİMİN İLK AŞAMASINDAN TESLİMATA KADAR ŞEFFAFLIK 

Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO), ISO 38200 ile birlikte uluslararası alanda tanınan ve küresel olarak geçerli bir başka önemli standartı daha hayata geçirdi. Bu standart ile ahşap ve ahşap bazlı ürünler için tüm ürün zinciri boyunca bilgi aktarımı düzenlenirken, ürünlerin izlenebilirliği daha şeffaf hale getiriliyor ve tedarik zincirinin sürekli izlenmesi yoluyla da menşei ispatının ve meşruluğun da  garanti altına alınması hedefleniyor. ISO 38200, genel kontrol ve denetimlere ek olarak sosyal kriterleri, çevresel ölçütleri ve DDS gereksinimlerini de sınıflandırıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ORMANCILIĞA ŞEFFAF BAĞLILIK

Yeni ISO 38200 standardı, EGGER'in BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanmasına da yardımcı olarak sürdürülebilirlik göstergelerini daha kapsamlı ve ayrıntılı bir şekilde sunmasını sağlıyor. EGGER Grup Yönetimi bünyesindeki Teknoloji, Üretim ve Satın Alma Direktörü Walter Schiegl, süreci "Şirket olarak gelecek nesilleri de kapsayacak şekilde ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik hakkında ileriye dönük düşünmek her daim en köklü uygulamalarımızdan biri olmuştur. Grup genelinde ISO 38200 standardının uygulanmasıyla, sürdürülebilir ormancılığın tüm yasal gerekliliklerini karşılamanın bir adım ötesine geçiyoruz." Sözleriyle değerlendirdi.

EGGER GEREKLİ ÖZENİ DAİMA GÖSTERİR

ISO 38200 standardı, EGGER'in her geçen gün daha da iyileştirilen Durum Tespiti Sistemi'ni (DDS) güçlendiriyor. Bu amaçla Nisan 2018'de İsviçre SGS (Société Générale de Surveillance SA) ile AB Yönetmeliği 995/2010'un 8. Maddesi uyarınca harici EUTR denetleme anlaşması imzalayan EGGER, ayrıca Orman Yönetim Konseyi (FSC® C 017963) ve Orman Belgelendirme Onay Programı (PEFC) gibi üçüncü parti kontrol mekanizmalarını da süreçlerine dahil ediyor.