1999 yılında inşa edilen ve kuruluşundan bu yana Gebze üretim tesisinin idari binası olarak kullanılan ofis; fonksiyonel, huzurlu, güvenli ve keyifli bir çalışma ortamı sağlanması hedeflenerek yenilendi. Gerçekleştirilen 1200 m2’lik renovasyon, EGGER ürün yelpazesinde yer alan dekoratif ürünler, parke ve yapı ürünleri kullanılarak gerçekleşti.

Tamamen EGGER ürünlerinin kullanıldığı ofiste, doğal malzeme dokusu ile sadeliğin renklerle buluşması sağlanırken, kurumsal kimliği ile uyumlu bir atmosfer oluşturuldu.

Ofis projesinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen açılıta EGGER Grup Teknoloji ve Üretim Bölüm Direktörü Hannes Mitterweissacher, EGGER Grup Finans Direktörü Martin Reinberger, EGGER Grup Kenarbandı Üretim Direktörü Thomas Streichardt, EGGER Gebze yönetim ekibi, tasarım ve proje ekipleri ile tüm ofis çalışanları katıldı. Açılış töreni, tüm ofis çalışanlarının davetli olduğu kahvaltı ve pasta ikramı ile sona erdi.

Dış cephesi korunarak renove edilen ofis binasının, girişten merdivenlere kadar yapısal ve iç mekan tasarımına yönelik tüm alt yapısı değişti. Kapsamlı iç mimari yenileme projesi dahilinde Gebze üretim tesisinin idari binasının klima ve havalandırma sistemlerinden aydınlatma sistemlerine, kamera sistemlerinden yangın algılama ve acil anons sistemlerine, elektrik altyapısından sabit ve hareketli mobilya sistemlerine, zemin döşeme malzemelerinden akustik tavan sistemlerine, tüm ıslak hacim alanları ve donanımlarından mutfak servis alanlarına, toplantı salonları ve donanımlarından dinlenme alanlarına kadar birçok alan proje tasarımı doğrultusunda ele alınıp yenilendi.

İş güvenliği kapsamında ofis binasında proje süresince iyileştirmeler yapıldı ve “Sıfır kaza” hedefine uygun olacak şekilde düzenlemeler gerçekleştirildi. Acil çıkışlar için bina dışında bulunan merdivenler gözden geçirilirken, aynı zamanda yangın algılama sistemi revize edilerek anons sistemi kuruldu.     Egger çalışanları için yaya yürüme yolları yeniden düzenlenerek optimize edildi. Binadaki havalandırma sisteminin de revize edildiği ofiste, termal konfor şartları iyileştirildi.

Tamamlanması yaklaşık altı ay süren proje kapsamında yaklaşık 800 m2  EGGER parke 250 plaka OSB, 300 plaka EGGER Eurodekor ve 4 m3 masif ahşap kullanıldı.