Egepen Deceuninck’in bugün ulaştığı nokta hakkında bilgi verir misiniz?

PVC profil sektöründe en geniş ürün yelpazesine sahip Egepen Deceuninck olarak, 1981 yılından bugüne Türkiye’nin sektördeki öncü kuruluşu Ege Profil’in şemsiyesi altında hizmet veriyoruz. 2000 yılında dünyanın en büyük PVC profil üreticisi Deceuninck Grubu’nun şirketimizin en büyük hissedarı olmasıyla birlikte Türkiye’deki PVC sektörünün en güçlü oyuncusu olduk. Türkiye’de yaşanan dört mevsimde PVC kullanımının ısı yalıtımındaki önemini vurguladık ve “Türkiye’nin Penceresi” söylemini bugünlere taşıdık. Dünya standartlarındaki üretim kalitemizden ödün vermeden, çevreye duyarlı üretim sürecimizle 110 bin metrekare arazi üzerinde 78 bin 300 metrekare kapalı alan ile 100 bin ton kapasiteyle İzmir’de faaliyet gösteriyoruz. 

Egepen Deceuninck olarak, yüksek teknoloji ve kalite ile ürettiğimiz ürünlerle bugün Türkiye’de PVC üreticileri arasında ilklerin öncüsü konumunda yer alıyoruz. Deceuninck Grubu’ndan aldığımız güçle, Egepen Deceuninck olarak PVC ihracatını İzmir Menemen’deki fabrikamızdan gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin PVC ihracatında lider olmanın gururunu yaşıyoruz. 100 bin ton üretim kapasitemizle dünyanın çok farklı bölgelerine ihracatı Türkiye’den yapıyoruz.

Yurt dışı pazarında önemli bir paya sahipsiniz. Faaliyet gösterdiğiniz ülkeler ve bu ülkelerde öne çıkan ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Yurt dışı pazarında 60’tan fazla ülkeye yaptığımız ihracat ağımızla önemli bir paya sahibiz. Yurt dışında yaptığımız yatırımlarla kaliteli ve yenilikçi geniş ürün yelpazemizle yaşam konforunu artırmaya devam ediyoruz. Şili, Hindistan, Tayland, Avustralya’da ve Güney Amerika’nın belli bölgelerinde yatırımlarımızı genişletiyoruz. Tıpkı yurt içi satışlarımız gibi yurt dışı satışlarımız da günden güne artıyor. Bu durum yeni pazarlar hedeflerken ve ihracat stratejimizi oluştururken bizim için itici güç oluyor.