Olağanüstü bir dönem yaşandığını belirterek sözlerine başlayan Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, şu açıklamalarda bulunuyor:
“Yaşadığımız bu durum, küresel bir kriz olduğundan mobilya sektörü başta olmak üzere birçok endüstride öngördüğümüz tüm dengeler değişti. Çünkü mobilya sektörünün girdi aldığı ahşap, deri, tekstil, metal, cam gibi alanların yanı sıra bağlantılı olan alanların çeşitliliği hem istihdamda belirleyici bir rol üstleniyor hem de sürdürülebilir büyümede çarpan etkisi yüksek. Bu noktada hem genel anlamda hem de Loda Mobilya olarak küresel krizden etkilenmemiz kaçınılmaz. Şu anda sosyal izolasyon kapsamında birçok kişi satın alma kararlarını erteledi. Ancak tüm bu karamsar tabloya rağmen satışlarımız devam ediyor. Bu süreçte önceliğimiz hem çalışanlarımızın hem de mağazalarımıza gelen müşterilerimizin sağlıklarını maksimum oranda korumak. Dolayısıyla tüm mağazalarımız düzenli olarak ilaçlanıp dezenfekte ediliyor. Ayrıca tüm personellerimiz durum ile ilgili bilgilendiriliyor ve gerekli koruyucu malzemeler temin ediliyor. Evrak ve depo görevlisi personellerimiz eldiven ve maske ile çalışmakta olup, tedbir amacıyla kullandıkları eldiven ve maskeleri sık sık değiştiriyor. Satış sonrası hizmetler kapsamında kurulum, dağıtım ve diğer olası sorunlar için müşterilerimizi ziyaret edecek olan tüm çalışma arkadaşlarımız aynı şekilde maske, eldiven ve galoş kullanıyor. Ayrıca tüm müşterilerimiz aklındaki sorular ve ihtiyaçları doğrultusunda mağazalarımızdaki satış destek hattımızı arayabilir. Biz bu sürecin daha devam edeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla tüm önlemlerimizi aldık. Ayrıca e-ticaret sitemizi de yakın zamanda kullanıma hazır hale getireceğiz.

EVDEKİ ÇALIŞMA ALANLARINA UYGUN ÜRÜN GAMINI ÇEŞİTLENDİRECEK

Tüm hayatımıza şu an evimizden devam ediyoruz. Dolayısıyla biz de bu konuda adımlar atıyoruz. Hali hazırda ürün yelpazemizde evdeki çalışma alanlarına uygun çalışma masaları vardı. Şu an için çalışma masalarımızın üretimini hızlandırdık. Bunun yanı sıra yine çalışma odalarının ve alanlarının olmazsa olmazı sandalyeler, berjerler ve kitaplıklarda da ürün gamımızı çeşitlendirmeyi planlıyoruz. 

E-ticaret konusu gündemimizde yer alıyordu ancak korona salgını sebebiyle bu düşüncemizi hemen harekete geçirmeye karar verdik. Şu an için insanlar vakitlerinin neredeyse çoğunu evde geçiriyor. Bu noktada en etkili satış kanalının e-ticaret olduğunu düşünüyoruz. Şu an için alt yapımız hazırlanıyor. En kısa zamanda müşterilerimiz belli ürün gruplarımızı evlerinin konforunda sipariş edebilecek.”