Türkiye’nin en köklü boya üreticisi DYO, Ar-Ge merkezleri ile sektörde öncü rol oynamaya ve pazarı yönlendirmeye devam ediyor. Teknolojiyi yakından takip ederek, insan sağlığını ve çevrenin korunmasını ön planda tutan DYO, müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veren ürünler tasarlıyor.
Turkishtime tarafından 2013 yılından bu yana Türk iş dünyasının Ar-Ge harcamalarının nabzını tutan Türkiye Ar-Ge 250 araştırması 2021 yılı verileri açıklandı. Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri sıralamasında 63. sırada olan DYO, yürütülen proje sayısına göre 6, alınan marka sayısına göre 19. sırada yer alıyor.

SEKTÖRÜ İLERİ TAŞIMAK, İNOVASYON İLE MÜMKÜN

Kurulduğu günden itibaren bilimi merkezine alan DYO, 1967 yılında Ar-Ge laboratuvarıyla başladığı çalışmalarına bugün Türkiye’nin en iyi 10 Ar-Ge merkezi arasında yer alan Çiğli Ar-Ge Merkezi ve Dilovası Ar-Ge Merkezi’nde devam ediyor. Ar-Ge faaliyetleri kapsamında 2021 yılında Çiğli Ar-Ge Merkezi’nde 22 proje tamamlayan DYO, başlattığı 30 yeni Ar-Ge projesi ile 5 TÜBİTAK projesine devam etti. Dilovası Ar-Ge Merkezi’nde ise 1’i TÜBİTAK projesi, toplamda 18 adet proje tamamlayan DYO, 26 yeni Ar-Ge projesi başlattı. DYO, çalışmaları sonucunda yıl içerisinde toplam 74 adet farklı ve yenilikçi ürünü pazara sundu.

YAĞMUR SUYU, TÜRKİYE’NİN SU SIKINTISINI ÇÖZEBİLİR YAĞMUR SUYU, TÜRKİYE’NİN SU SIKINTISINI ÇÖZEBİLİR

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN SORUMLULUK ÜSTLENİYOR


Hayata geçirdiği ve geçireceği her projede çevre ve insan sağlığının korunmasını önemseyen, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sorumluluk üstlenen DYO, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık azaltımı konusunda çalışmalarına devam ediyor. Atık seviyesini en aza indirmek ve sürdürülebilir gelecek için ekolojik bilince katkı sağlamak amacıyla, ürün ambalajlarında geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı ve Su Ayak İzi çalışmalarını sürdürüyor.