DYO ve AURA İstanbul iş birliğiyle AURA İstanbul Sertifika Programı katılımcılarına yönelik düzenlenen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleriyarışmasının kazananları, proje sunumları ve jüri değerlendirmesi sonrasında belli oldu. 

ADERAN GLOBAL'DEN YENİ PROJE: "ARASTA" ADERAN GLOBAL'DEN YENİ PROJE: "ARASTA"

TARİHİN İZLERİNİ TAŞIYAN BÖLGEYE RENK KATACAK TASARIMLAR

Sertifika programının katılımcıları, atölye çalışması ve yarışma süresi boyunca boya ve renk kullanımıyla İzmir’de kente kimlik kazandıran mekanlar yaratmak üzere yola çıkıp, gruplar halinde kamusal alanda uygulanabilecek tasarımlar üzerine çalışmalar yaptılar.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi, Unesco İzmir, Citta Slow Türkiye ve TARKEM'in katkılarıyla 9-10 Şubat tarihlerinde alan gezisi de yapan katılımcılar, tarihin izlerini taşıyan bölgeye renk katabilecek tasarımlar üzerine yoğunlaştılar.

İzmir SKGA Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Ağı Kurulu Üyesi Mimar Mine Aşcı, Ressam, Sanat Tarihçisi Gürol Sözen, DYO Genel Müdürü Mehmet Mutlu Uysal, DYO Pazarlama Direktörü Emre Tuncel, TARKEM Projeler Yöneticisi Evran Kurutaç, Mimar Ahu Sönmez ve AURA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi) Erhan İşözen'den oluşan jüri üyeleri  proje sunumları sonrasında değerlendirmelerini yaparak kararlarını verdi. Jüri üyeleri, dijital ortamda hazırlanan tasarımlarda kullanılan renklerin seçilen kamusal alanın bağlamı ile ilişkili olmasına, alanın birleştirici niteliğini güçlendiren bir mekan kurgusu oluşturmasına, rengin mekanı dönüştürücü ve iyileştirici özelliğini vurgulamasına ve en önemlisi de uygulanabilir bir tasarım olmasına dikkat etti.

EŞDEĞER BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜLER

İzmir’in tarihi Smyrna Agorası ile Basmane bölgesi üzerinde oluşturulan rotada belirlenen beş odak noktaya yönelik beş grup halinde tasarım çalışan katılımcılardan Sümeyra Didar Akın, Muhammed Eker ve Özlem Kurtcu’nun projesi olan "KINTSUGI" ve Serra Utkum İkiz, Gülce Halıcı ve Dilara Uçar’ın projesi "Katılım, Tasarım ve Oyun: Pazaryeri" eşdeğer birinciliğe layık görüldü.

Kazanan proje üyelerine DYO sponsorluğunda Apple iPad 10.2 ve Apple Pencil, katılım sağlayan diğer yarışmacılara ise Arketon Kitap Seti ve LAMY Dolma Kalem hediye edildi.