Sektörünün köklü markaları arasında yer alan Topkapı Endüstri, geniş ürün gamı ile farklı üretim tesislerine çözüm sunuyor. KAESER Kompresörleri, INNIO Jenbacher gaz motorları ve Elaflex markasının distribütörü olan Topkapı Endüstri’nin hizmet verdiği en önemli üretim alanlarından biri de çimento tesisleri. Topkapı Endüstri, iş süreçlerinin ve enerji tüketiminin yoğun olduğu çimento tesislerine iki ürün grubu ile hizmet veriyor. 

ÇİMENTO TESİSLERİNE GÜVENİLİR ÇÖZÜM SUNUYOR

Çimento sektörüne iki ürün grubumuz ile çözüm sunuyoruz. Bunlardan biri düşük basınç kompresörü dedikleri +/- 1000 milibar seviyesinde basınç üreten blowerlar olduğunu belirten Topkapı Endüstri Basınçlı Hava Sistemleri Bölüm Müdürü Barış Aktaş, çimento tesislerinde genellikle hammaddenin sevkinde kullanıldığını açıklıyor.  Çimento tesislerinde kullanılan bir diğer ürünlerinin ise vidalı kompresörleri olduğunu vurgulayan Aktaş,  ağır sanayi sektörü içerisinde yer alan çimento tesisleri üretimin devamlılık göstermesi gereken bir çalışma sahası olduğunun altını çiziyor. Bu tesislerde herhangi bir aksamanın yaşanmaması için kompresör istasyonunun daha işin başında en doğru bir şekilde dizayn edilmesi gerektiğini önemle vurgulayan Aktaş, “Dıştan gelebilecek olumsuz etkileri en aza indirmek önemli. Bu tesislere kullanıcıların ihtiyacına uygun son derece verimli ve güvenilir basınçlı hava istasyonları projelendiriyor ve kuruyoruz. Bu sektörde birçok çimento fabrikasında ürünlerimiz bulunmakta.” diyor.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip kıymetli müşterilerinde üç ayrı basınçlı hava istasyonlarının kullanıldığını belirten Aktaş, tüm istasyonların dizaynının Kaeser mühendisleri tarafından yapıldığını açıklıyor. Ekipmanların konumlandırılmasından, tesisat çap ve ölçülerine ve pencere açıklıklarından özel tasarım toz kapanlarına kadar örnek istasyonlar yaptıklarını dile getiren Aktaş, “Beş yıldır düzenli ve verimli şekilde çalışmamız devam ediyor. Basınçlı hava istasyonundaki verim ürettiğiniz ürün ister çimento ister başka bir şey olsun, üretim maliyetini azaltmanıza ve dolayısıyla kendi pazarınızda daha rekabetçi olmanıza yol açacaktır.” diyor.