Duraline Alüminyum Profil Sistemleri'nin gerçekleştirdiği yatırımla hayata geçirdiği üretim tesisinin temel atma töreni düzenlendi.

"ÜRETİMİN KAPASİTESİ VE GÜCÜ AÇISINDAN ÖNEMLİ İŞLER YAPILIYOR"

Temel atma töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, firma yetkilileri ve davetlilerin  katılımıyla düzenlendi.

Törende söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın küresel durgunluğa rağmen Kocaeli'de Bakan Varank liderliğinde yeni yatırım çalışmalarına şahitlik ettiklerini ifade ederek, bir sene öncesine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte yaklaşık tutarı 4 milyar TL'ye varan çok sayıda yatırımın Kocaeli'de gerçekleştiğini dile getirdi.

Büyükakın, Kocaeli'nin sanayinin başkenti olduğunu ve kentin hızla büyümeyi sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Burada bir dinamizm var. İlk 500'de Kocaeli'de 37 firma var, 9 Ar-Ge merkezi var, 2 tane üniversitesi var ve üretimin kapasitesi ve gücü açısından muhteşem işler Kocaeli'de yapılıyor. Türkiye'nin geleceği vallahi de parlaktır, billahi de parlaktır." 

"İSTİHDAM VE İHRACATTA YÜZDE 80'İN ÜZERİNDE ARTIŞ OLACAK"

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz ise, 27 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bilhassa yurt dışı satışlarında gösterdikleri başarının yeni makina hatları ile fabrika yatırımı yapmaya kendilerini yönlendirdiğini belirtti.

Fabrika tamamlandığında makinalarla beraber 100 milyon TL'yi geçen bir yatırımı Türkiye'ye kazandıracaklarının altını çizen Yavuz, böylece gerek istihdam gerekse ihracatta yüzde 80'den fazla bir artış öngördüklerini söyledi.

Yavuz, yeni tesis bünyesinde kuracakları Ar-Ge merkeziyle üretim teknolojilerinde inovasyon yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. (AA)