İklimlendirme sektörüne yön veren Daikin, yüksek standartlardaki kalitesi, geniş ürün gamı ve yenilikçi ürünleriyle her geçen gün çıtayı yukarı taşımaya devam ediyor. Yeni bir ilke daha imza atan Daikin, kalitesi ve zekâsıyla yeni ürünü VRV-i ısı pompası ile iklimlendirme sektöründeki önemli bir boşluğu yine doldurmayı başarıyor. VRV serisinin 5 patente sahip yeni ürünü VRV-i invisible ısı pompası, sahip olduğu birçok üstün avantajlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ürün, ısı eşanjörü ve kompresör olmak üzere iki parça halinde üretildiğinden her türlü bina ve mağaza uygulamalarında en zor konumlara bile çok kolay ve güvenli bir şekilde monte edilebiliyor. Monte işlemi bittiğinde 5 patentli bu eşsiz ürünün dışarıdan görünen kısmı sadece üfleme menfezleri oluyor. Ürünün monte edilememesi sorununun ortadan kalkması ya da VRV-i dış ünitenin dışarıdan görünmesi ile cihaz, mimariye kusursuz entegre oluyor. VRV-i, 5HP (14 kW) ve 8HP (21,4 kW) kapasite seçenekleri ile 17 iç üniteye kadar bağlanabilme avantajına sahip olan sistem, son derece verimli ve güvenli bir ürün olma özelliğini taşıyor. 

KOMPAKT VE VERİMLİ 

 ‘Biddle’ hava perdeleri ve kontrollerle birlikte kapsamlı çözüm sunan VRV-i; havalandırma üniteleri,  büyük bir konfor yaratıyor. Ürün, VRV configurator ve inverter kompresör, değişken soğutucu akışkan sıcaklığı (VRT) gibi VRV IV standartlarını ve teknolojilerini, bunları yaparken kullanıyor. Ürünün 20 cm derinliğe ve 24,5 cm genişliğe sahip seri teknik alanı şaft boşluğu, depo, bodrum kat ve mutfak gibi alanlara kolayca monte edilebiliyor. VRV pazarının, tasarımı ve boyutlarından dolayı en zarif ve en kompakt ürünü olarak öne çıkan VRV-i, özellikle korunması gereken tarihi binaların iklimlendirilme sorununa neredeyse tamamen gizlenebilme özelliğine sahip olması nedeniyle nihayet bir çözüm getiriyor. Sadece menfezinin görünmesi ile ortam mimarisine kusursuz uyum sağlayabilen cihaz, olağanüstü düşük çalışma sesi ile yoğun insan sirkülasyonu yaşanan alanlar için ideal bir ürün olarak kabul ediliyor. VRV-i invisible ısı pompası, kütüphaneler, küçük ofisler,tarihi binalar, bankalar ve müzeler için mutlak bir çözüm oluyor, ayrıca konforun yanı sıra görüntü kirliliğine son vererek estetik konforu da beraberinde getiriyor. 

BÜYÜK ALAN TASARRUFU SAĞLIYOR

Kompresörün kompakt ve hafif  olması, ürünün iç ortama yerleşimini kolaylaştırırken, aynı zamanda mekanda kullanılabilir zemin alanını artıran bir unsur haline dönüşüyor. Kompakt yapısı sayesinde 397mm yüksekliğindeki benzersiz V şekilli ısı eşanjörü, bir iç ünite gibi tavan boşluğuna monte ediliyor. ‘Sirocco’ tip fanlara kıyasla ürünün, süper verimli inverter santrifüj fanları yüzde 50’den fazla verimlilik artışı sağlıyor. Ayrı ayrı gelen ve maksimum 105 kg ağırlığa sahip olan hafif üniteler ise sadece 2 kişi tarafından kolayca monte edilebiliyor. Servis ve bakım açısından tüm bileşenlere kolayca ulaşılması büyük kolaylık sağlıyor. Böylelikle arıza ya da montaj sırasında günlük ticari faaliyetlerin kesintiye uğraması gibi büyük bir problem ortadan kalkıyor. Kullandığı bulut teknolojisiyle Daikin,  gerektiğinde merkezden birçok bölgenin kontrolünü yapabiliyor ve enerji yönetimine yardımcı olabiliyor. Sektörde önemli bir sorunu VRV-i invisible ısı pompası ile kökten çözüme kavuşturan Daikin, ürün gamını geliştirmeye yenilikçi ürünleriyle devam edecek.