Geçtiğimiz yıl Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Şehir Hastaneleri, İstanbul Havalimanı dahil 300 projede yer alan Doka Türkiye, yurt dışında ise Irak, Azerbaycan ve Türkmenistan’da önemli projelere imza atıyor. Faaliyet alanlarını genişletmeye devam eden Doka Türkiye, son olarak e-ticaret alanına da girdi. Konuyla ilgili bilgi veren Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, e-ticaretin günümüzde her şirketin gelişim sağlaması gereken önemli bir alan olduğunun altını çizdi.

İnşaat sektöründeki müşterilerinin ürünlerine ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla kurdukları e-ticaret sitesi üzerinde yaklaşık bir yıl boyunca çalıştıklarını anlatan Özatay “Bu süre boyunca bayii ağımızla birlikte test sürecini gerçekleştirerek sitenin gelişim sürecini tamamladık. Testlerden olumlu sonuçlar aldığımız için de sitemizi Temmuz ayından itibaren artık tüm Türkiye’deki inşaat firmalarının hizmetine açmış bulunuyoruz” diye konuştu.

DAHA HIZLI VE FİYAT AVANTAJLI

Shop.doka.com adresli e-ticaret sitesinde müşterilerine daha iyi hizmet vermenin temel amaçları olduğunu, bu doğrultuda bazı avantajlar sunduklarını belirten Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, sözlerine şöyle devam etti:
“İnşaat firmaları bu platformdan siparişlerini vererek hızlı bir şekilde Doka ürünlerine ulaşabilecekler. Çok basit bir adresimiz var. Shop.doka.com’a girip kaydolan müşterilerimiz, ürün seçimi yapıp ödemesini tamamladıktan sonra, onlara ürünlerini 24 saat içinde sevk etme taahhüdü veriyoruz. Şu an H20 ahşap kiriş, D2 masa tipi iskele sistemleri, koruyucu ızgara, korkuluk dikmesi gibi ürünlerimizin satışı yapılıyor. Zamanla diğer ürünlerimizi de ekleyeceğiz. Site üzerinden verilecek siparişler aynı zamanda fiyat olarak da daha avantajlı. İşletme giderleri daha küçük, harcadığımız zaman daha az ve daha az eforla ürünleri müşteriye ulaştırabildiğimiz için bunu fiyatlarımıza da yansıttık. E-ticaret adresimize instagram üzerinden de ulaşmak mümkün. Benzer bir uygulama şu anda Türkiye’de yok. Ulusal ve uluslararası kalıp firmaları içinde internet üzerinden satışa geçen ilk firmayız”.