Doka, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile Türkiye’nin batısından doğusuna yatırımı devam eden veya tamamlanmış birçok entegre sağlık kampüsleri ve hastane projelerine kalıp, iskele ve mühendislik çözümleri sunuyor. Kısa süre önce hizmete alınan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi projesi başta olmak üzere Doka, bugüne kadar Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Gaziantep Şehir Hastanesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi gibi birçok dev projede tedarikçi olarak görev aldı. Doka’nın, en büyük endüstriyel yatırımların çözüm ortağı olduğunu belirten Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, “Yaşadığımız Covid-19 salgınında gördüğümüz gibi, sağlık hepimiz için en öncelikli konu. Tam donanım hastanelerin rutin tedavi süreçlerine ek olarak, bu tür toplum sağlığına yönelik acil durumlarda tüm ülke için ne kadar kilit önemde olduğunu bir kez daha hatırladık. Bu nedenle sağlık yatırımı projelerinde yer almış olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Sağlık yatırımı projelerinde bize görev verildiğinde bunu layıkıyla yerine getirmek, hep en önemli amacımız olmaya devam edecek. Şimdiye kadar yer aldığımız projelerde bunu başardığımıza inanıyoruz” dedi. 

FARKLI YÜKSEKLİKLERDE YAPILAR İÇİN İDEAL ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Tüm bu entegre sağlık kampüsleri ve hastane projelerinde yüksek yük taşıma kapasitesi ile öne çıkan Doka D2 ağır yük iskele sistemi tercih ediliyor. Bunun nedeni ise Doka sistemlerinin, modüler yapısı. Bu yapı sayesinde Doka, hastane gibi geniş alanlara kurulacak olan ve farklı yüksekliklerden oluşan yapılar için en ideal çözümü sunuyor. Ağır yük taşıyıcı iskele D2; sahip olduğu 3 tip 1.52 metre genişliğindeki ana çerçeve sistemi ile her yüksekliğe uygulanabiliyor. 0,90 metre, 1,20 metre ve 1,80 metre gibi farklı ana çerçeve yükseklik seçeneği sunan modüler sistemde krikolu ayak ve krikolu başlık sayesinde yükseklik ayarları istenilen şekilde yapılabiliyor. Böylelikle içerisinde farklı yükseklikler barındıran hastane projeleri için sistem, en ideal ve kolay çözümü sağlamış oluyor. Ayrıca masa tipi D2 iskelenin sağladığı daha geniş masalar ve ahşap kiriş çözümü sayesinde daha az işçilikle daha seri bir inşaat süreci sağlanırken, yüksek dayanım ve taşıma kapasitesi sayesinde proje güvenli şekilde ilerliyor. İskele, sahip olduğu galvanizli yapısı ve 5 milimlik et kalınlığı sayesinde de herhangi bir burkulma veya bozulma riski taşımadığı için de işçiler için en güvenli ortamı sağlamış oldu.


 

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDE DE DOKA FRAMAX XLİFE 

Doka’nın son olarak görev aldığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde, hem yükseklik hem de kalınlıkları itibariyle değişkenlik gösteren kolon ve perde duvarlarının dökümü için Doka Framax Xlife çift yüzeyli perde kalıp sistemi kullanıldı. 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan dev projede, sahada montaj gerektirmeyen Doka Framax Xlife sayesinde yüzlerce kolonunun en hızlı şekilde dökümü sağlanmış oldu. Ayrıca ürün, sahip olduğu özel Xlife plywoodu sayesinde yeni bir plywood değişimi gerektirmeden 300 döküm yapılabilmesine olanak sağlayarak firmalara ciddi bir maliyet avantajı sağladı.

TS EN 12810 SERTİFİKALI DOKAUNİVERSAL ÇALIŞMA İSKELESİ İLE MAKSİMUM GÜVENLİKLİ ÇALIŞMA ORTAMI

Tüm ürün ve hizmetlerinde güvenliği ön planda tutan Doka, bu projelerde de sağladığı ürün ve hizmetlerle farkını ortaya koydu. TS EN 12810 sertifikasına sahip DokaUniversal çalışma iskeleleri projenin maksimum güvenlikte ilerlemesi sağlandı. Projeye temin edilen tüm sistemlerde olduğu gibi, DokaUniversal çalışma iskelesi için firmalara kurulum veya uygulama süreci için Kalıp Eğitmeni desteği de verildi. Sıcak daldırma galvaniz kaplama sayesinde uzun ömürlü olan sistem, güvenlik unsuru ön planda tutularak geliştirildiği için kurulum, kullanım ve söküm aşamalarında tam güvenlikli çalışma ortamı sağlanabilmektedir. Dikey yönde 50 santimde bir olan bağlantı parçası sayesinde istenilen seviyede platform olanağı sağlanıyor. Hızlı kurulum ve söküm olanağı sayesinde firmalara işçilik ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.

ELAZIĞ FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ

Yaklaşık 347 bin 500 metrekare alana sahip Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi; ana hastane binası, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) Hastanesi, tutuklu adli psikiyatri hastanesi ve 60 üniteli ağız ve diş kliniğinden oluşuyor. Ana hastanede, genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi ile psikiyatri hastanesi yer alıyor. 

Projenin adı: Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi
Bulunduğu Yer: Elazığ
Alan: 360.000 m²
Yatırımcı: Rönesans Holding
Ana Yüklenici Firma: Rönesans Holding
Yapım Yılı: 2016-2018
Proje Durumu: Tamamlandı
Kullanılan Doka sistemleri: Frami Xlife Kolon ve Perde sistemi, D2 Ağır yük iskele sistemi

ADANA ŞEHİR HASTANESİ

550 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Şehir Hastanesi’nde ana hastane, ortak bir çekirdek yapı etrafına kurulmuş olan 4 adet bloktan oluşurken, içinde onkoloji hastanesi, kardiyoloji ve kardiyovasküler hastanesi, kadın doğum ve çocuk hastanesi, genel hastane, 
 Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi (YGAP), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi yer alıyor.

Projenin adı: Adana Şehir Hastanesi 
Bulunduğu Yer: Adana
Alan: 550.000 m²
Yatırımcı: Rönesans Holding
Ana Yüklenici Firma: Rönesans Holding
Yapım Yılı: 2015-2017
Proje Durumu: Tamamlandı
Kullanılan Doka sistemleri: D2 Ağır yük iskele sistemi

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ

1 milyon metrekare kapalı alana sahip olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde ana hastane, ortak bir çekirdek yapı etrafına kurulu 6 adet bloktan oluşuyor ve içinde genel hastane, kalp ve damar hastalıkları hastanesi, ortopedi ve nöroloji hastanesi, çocuk hastanesi, kadın hastanesi, onkoloji hastanesi, psikiyatri hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi birimlerini barındırıyor.

Projenin adı: Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 
Bulunduğu Yer: İstanbul
Alan: 1 milyon m2
Kat sayısı: 19
Yatırımcı: Rönesans Holding
Ana Yüklenici Firma: Rönesans Holding
Yapım Yılı: 2016-2020
Proje Durumu: Tamamlandı
Kullanılan Doka sistemleri: Framax Xlife, Frami Xlife Kolon ve Perde sistemi, Dokascaff iş iskelesi, D2 Ağır yük iskele sistemi, Top 50 geniş yüzeyli kalıp sitemi çözümü, 150 F Tırmanma Sistemi

ANKARA ŞEHİR HASTANESİ BİLKENT

1 milyon 315 bin 967 metrekare kapalı alana sahip olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent; genel, kalp damar, nöroloji, çocuk, kadın doğum, onkoloji kuleleri başta olmak üzere; yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, fizik tedavi hastanesi, klinik otel ve rehabilitasyon hastanesinden oluşuyor.

Projenin adı: Ankara Şehir Hastanesi Bilkent
Bulunduğu Yer: Ankara, Bilkent Mevkii
Toplam Kapalı Alan: 1.315.967 m2
Yatırımcı: CCN Holding
Ana Yüklenici Firma: CCN Holding
Yapım Yılı: 2015-2019
Proje Durumu: Tamamlandı
Kullanılan Doka sistemleri: Frami Xlife Kolon ve Perde sistemi, D2 Ağır yük iskele sistemi

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin 638 bin 89 metrekarelik alana sahip olan kampüsünde, branşlara göre 7 hastane yer alacak. Bu binaların ana hastane binası, yüksek güvenlikli adli psikiyatri binası, teknik hizmetler binası, fizik tedavi ve rehabilitasyon binası, 3 bin 82 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark ile İl Sağlık Müdürlüğü binasının da kampüs içerisinde yer alması bekleniyor. Hastane içerisinde ise 60 tane ameliyathane, 277 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 475 polikliniğin hizmet vermesi hedefleniyor.

Projenin adı: Gaziantep Şehir Hastanesi
Bulunduğu Yer: Gaziantep
Alan: 638.089 m2
Yatırımcı: Kayı İnşaat San. ve Tic. A.Ş. – Kasa Construction
Ana Yüklenici Firma: CCN Holding – BC Yapı
Yapım Yılı: 2013-2021
Proje Durumu: Devam ediyor
Kullanılan Doka sistemleri: Frami Xlife Kolon ve Perde sistemi, D2 Ağır yük iskele sistemi, Top 50 geniş yüzeyli kalıp sitemi çözümü, Shaft Platformu

İZMİR BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına, toplam 2 bin 60 yatak kapasiteli olması planlanıyor. 450 poliklinik, 54 ameliyathane ve 374 yoğun bakım odasından oluşacak dev projenin 2020 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

Projenin adı: İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi
Bulunduğu Yer: İzmir
Alan: 622.530 m2
Yatırımcı: T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü
Ana Yüklenici Firma: Türkerler İnşaat Madencilik 
Yapım Yılı: 2015-2020 
Proje Durumu: Devam ediyor
Kullanılan Doka sistemleri: Framax Xlife, Frami Xlife Kolon ve Perde sistemi, Dokascaff iş iskelesi, D2 Ağır yük iskele sistemi, Top 50 geniş yüzeyli kalıp sitemi çözümü, 150 F Tırmanma Sistemi