Çoruh Çatı, uzun yıllara dayanan tecrübesi ile faaliyet gösterdiği alanda başarılı işlere imza atan bir marka. Çatının yapı sağlığı ve enerji verimliliği açısından önemine işaret eden Çoruh Çatı Yöneticisi Orhan Çoruh ile çalışmaları hakkında konuştuk. 

Çoruh Çatı’nın geçmişten bugüne faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Başlangıçta yalnızca bakır ve çinko kaplama malzemelerinin satış ve uygulamasını gerçekleştiriyorduk; ancak bu iki malzemenin fiyatlarının artması ve de yeni malzemelerin pazarda yer alması ile ürün portföyümüzü daha da geliştirdik. Sektördeki üretici firmalarla eğitim çalışmaları yaparak yeni ürünler hakkında kendimizi geliştirdik. Bugün itibari ile titanyum çinko kaplama, yağmur suyu indirme sistemleri, CTP gizli dere uygulamaları, çelik konstrüksiyon çatı uygulamaları, beton kiremit uygulamalarıyla müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Çatının enerji verimliliğine katkısı nedir? Bu verimliliği sağlamak için çatıda nasıl bir çalışma gerçekleştirilmelidir?

Doğru uygulanan çatılar ısıtma soğutma giderlerini, bakım giderlerini azaltıyor. Enerjinin verimli kullanılmasıyla CO2 gazı salınımı azalıyor ve çevre korunuyor. Araştırmalar, doğru tasarım ve uygulama ile bina genelinde çatılardan yüzde 26’ya varan oranlarda enerji tasarrufu yapabileceğini gösteriyor. ÇATIDER, çatıda en küçük ayrıntıdan sisteminin bütününe planlama ve uygulamanın titizlikle ve işin profesyonellerince yapılmasını önermekte.

Esenyurt, Avcılar ve Kayaşehir’de yer alan üç camii projesine nasıl bir çözüm sundunuz?

WMZINC titanyum çinko uygulamasıyla, hem görsel hem de uzun ömürlü olmasını düşünerek planlı ve titiz bir uygulama yapıldı.

Çözüm sunduğunuz diğer projeleri örneklendirerek yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız?

Bodrum Mazi şantiyesinde zintek titanyum çinko uygulaması yaptık. Ayrıca Kadıköy Pablo Bar’da natürel çinko ve dekor uygulaması gerçekleştirdik.